Krok za krokem vám představíme skvělý recept na neuvěřitelně dobré a snadné čokoládové sušenky. Ať už si víkendovou kávu budete vychutnávat sami nebo přizvete přátele, sladkou tečku v podobě chutného moučníku ocení všichni.
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 150 g másla – (pokojové teploty)
- 125 g cukru
- vanilkový cukr – podla chuti
- 60 ml oleje
- 1 vejce
- 100 g mandlové mouky
- 5 g prášku do pečiva
- 400 g hladké mouky
- špetka soli
Poleva:
- 200 g hořké čokolády
- 1 lžíce oleje
- 100 g nasekaných pražených mandlí
Jak budeme postupovat:
1. Máslo pokojové teploty, cukr, vanilkový cukr, olej, vejce dejte do oválné mísy a promíchejte metličkou. Přidejte mandlovou mouku a prášek do pečiva a znovu promíchejte. Pak přidejte mouku, ochuťte špetkou soli a znovu dobře promíchejte, hněťte rukou a přidejte zbytek mouky.
2. Těsto v míse zabalte do potravinářské fólie a vybírejte ho po částech.
3. V ruce uhněťte trochu těsta, rozválejte ho do ruličky a nakrájejte na několik částí.
4. Položte je na plech s pečicím papírem pěkně vedle sebe.
5. Pečte je v předehřáté troubě 15-20 minut při 180 °C.
6. Do malého hrnce dejte tmavou čokoládu s trochou oleje.
7. Vařte ji na mírném ohni, dokud se nerozpustí a lžící je míchejte.
8. Po uvaření ji přendejte do malé misky, přisypte nasekané pražené mandle a promíchejte.
9. Namáčejte do něj upečené sušenky.
10. Položte je do košíku s ozdobným papírem.
11. Podávejte je s láskou a skvělou chutí.