Stříbrná, zlatá nebo diamantová svatba: Znáte všechna významná manželská výročí?

Kdo by při vstupu do manželství tušil, že existuje hned 27 možných výročí svatby. Počínaje bavlněnou svatbou přes dřevěnou až po tu nebeskou. Většině manželů jsou však známa především ta nejčastěji zmiňovaná jubilea. Kdy se slaví stříbrná, zlatá či diamantová svatba?
stříbrná, zlatá nebo diamantová svatba: znáte všechna významná manželská výročí?
Zdroj: unsplash.com

Stříbrná svatba

Stříbrná svatba patří k jedněm z nejvíce přelomových výročí. Slaví se po společně strávených 25 letech, což je úctyhodná doba. Pokud jste na společné cestě strávili již tolik let, pravděpodobně tušíte, co můžete od druhého očekávat. Navíc „v dobrém i zlém“ pro vás není pouhou frází, ale něčím, co jste si v průběhu let nejspíše zažili na vlastní kůži. Vždyť jste společně strávili čtvrt století a to už něco znamená.

A jak nejlépe oslavit stříbrnou svatbu? Velkým hitem, který se k nám pomalu dostává ze Spojených států, je obnova manželského slibu. Uspořádejte s přáteli menší oslavu vaší lásky a při té příležitosti si znovu slibte, že vás do smrti nic nerozdělí. Jestliže se vám tato varianta příliš nepozdává, vždy můžete partnerovi pořídit k výročí nějaký dárek.

Zlatá svatba

Čeká-li vás oslava zlaté svatby, pak za sebou máte 50 let manželství. I v tomto případě můžete s partnerem obnovit svatební sliby nebo si dopřejte luxusní dovolenou. Zkrátka a dobře, takové výročí se musí oslavit a je jen na vás, jaký způsob upřednostníte. Zajímavou možností může být nafocení nových párových fotografií. Sáhněte znovu po bílých šatech a obleku, vyberte si místo, které je vašemu srdci blízké, a nechte si udělat několik společných snímků. Svatební fotografové jsou pro takový typ focení jako stvoření, ale samozřejmě můžete vybrat i jiné fotografy. Výsledné fotografie si nechte zarámovat nebo z nich udělejte výroční album.

Diamantová svatba

Diamantová svatba je dalším partnerským milníkem, na který můžete v rámci manželství aspirovat. Takové výročí oslavíte ve chvíli, kdy s chotěm strávíte 60 společných let. Pojem diamantové jubileum údajně poprvé použila královna Viktorie, a to v souvislosti s oslavou 60. výročí svého usednutí na trůn.

Přirovnání k diamantu je více než příhodné. Po takové době od sňatku víte, že společný život dokáže být krásný i tvrdý zároveň. A pokud se vybrousí k dokonalosti, vznikne třpytivý a unikátní klenot. Strávit s drahou polovičkou 6 dekád je rozhodně něčím, co vás naučí trpělivosti, kompromisům i tomu, že když přijdou zlé časy, je třeba zatnout zuby a bojovat dál. Protože výsledek za to rozhodně stojí.