Připravte si tyto zapečené chlebíky ze starého chleba

Čekáte návštěvu a chcete ji co nejlépe pohostit? Tyto zapečené chleby jsou tou nejlepší volbou. Jsou delikátní a chutné. Určitě je potěšíte!

Starý chléb nevyhazujte – připravte si tyto zapečené chlebíky
Zdroj: Panna Lesia

Co budeme potřebovat:

  • 8 plátků chleba
  • 1 velké rajče
  • 1 sladká paprika
  • 2 peříčka zelené cibule
  • 80 g šunky
  • 100 g tvrdého sýra

Zálivka:

  • 1 vejce
  • 2 lžíce domácí majonézy (lze, ale nemusí být domácí)
  • 1/4 lžičky soli
  • 1/2 lžičky sušeného oregana (můžete použít i jiné bylinky)

Jak budeme postupovat:

1. Na plech s pečicím papírem položte 8 plátků chleba.

Starý chléb nevyhazujte – připravte si tyto zapečené chlebíky
Zdroj: Panna Lesia

2. Nakrájejte rajčata na malé kousky a vložte je do velké oválné mísy.

Starý chléb nevyhazujte – připravte si tyto zapečené chlebíky
Zdroj: Panna Lesia

3. Z červené papriky odstraňte semínka, nakrájejte ji na malé kousky a přidejte do mísy k rajčatům.

Starý chléb nevyhazujte – připravte si tyto zapečené chlebíky
Zdroj: Panna Lesia

4. Zelenou cibuli nakrájejte na jemno a také ji přidejte do mísy.

Starý chléb nevyhazujte – připravte si tyto zapečené chlebíky
Zdroj: Panna Lesia

5. Totéž udělejte se šunkou a přidejte ji do mísy k ostatním ingrediencím.

Starý chléb nevyhazujte – připravte si tyto zapečené chlebíky
Zdroj: Panna Lesia
Starý chléb nevyhazujte – připravte si tyto zapečené chlebíky
Zdroj: Panna Lesia

6. Nastrouhejte tvrdý sýr na struhadle a posypte jím ingredience v míse.

Starý chléb nevyhazujte – připravte si tyto zapečené chlebíky
Zdroj: Panna Lesia

7. Zálivka: V malé misce rozbijte vejce, přidejte domácí majonézu, posypte solí a sušeným oreganem. Promíchejte vidličkou do hladka a zalijte přísady v míse. Promíchejte vidličkou a rozetřete na chléb.

Starý chléb nevyhazujte – připravte si tyto zapečené chlebíky
Zdroj: Panna Lesia
Starý chléb nevyhazujte – připravte si tyto zapečené chlebíky
Zdroj: Panna Lesia
Starý chléb nevyhazujte – připravte si tyto zapečené chlebíky
Zdroj: Panna Lesia
Starý chléb nevyhazujte – připravte si tyto zapečené chlebíky
Zdroj: Panna Lesia

8. Pečte několik minut při 200 °C.

Starý chléb nevyhazujte – připravte si tyto zapečené chlebíky
Zdroj: Panna Lesia

9. Podávejte s láskou a skvělou chutí.

Starý chléb nevyhazujte – připravte si tyto zapečené chlebíky
Zdroj: Panna Lesia

10. Dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD: