Přírodní kuřecí řízky v pikantní omáčce – oblíbený rodinný recept

Co máte doma častěji? Maso na přírodno nebo raději smažené řízky? Pokud máte v lednici balíček kuřecích nebo krůtích prsou, připravte je podle našeho receptu – konkrétně to budou šťavnaté přírodní kuřecí řízky v pikantní omáčce. U nás doma je velmi oblíbený!

přírodní kuřecí řízky v pikantní omáčce – oblíbený rodinný recept
Zdroj: food.detik.com
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Přírodní kuřecí řízky v pikantní omáčce

Co budeme potřebovat:
  • 500 g kuřecí prsa
  • sůl, mletý černý pepř
  • 3 PL olej
  • 1 KL chilli papriky
  • 1 KL drcená kmínová semínka
  • 500 g kuřecí vývar (bujón)
  • 1 PL jemný škrob
  • 2 PL sójová omáčka
  • 1 KL třtinový cukr
  • 2 stroužky česnek


Jak budeme postupovat:

  • Kuřecí prsa nakrájejte na tenké plátky, osolte a opepřete a osmažte na rozpáleném oleji (2 minuty z každé strany).
  • Opečené maso vyjměte z pánve, do výpeku nasypte chilli a drcený kmín a asi minutu opékejte.
  • Přilijte vývar, přidejte sójovou omáčku, cukr, škrob rozpuštěný v malém množství vody a přiveďte k varu.
  • Vraťte maso do omáčky a přikryté vařte na mírném ohni asi 20 minut.
  • Nakonec omáčku podle chuti osolte a podávejte například s bramborovými lupínky nebo rýží vařenou v páře.

Přejeme dobrou chuť!

Pokud Vás tento recept na přírodní kuřecí řízky v pikantní omáčce zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Inspirujte se také receptem na Pečené brambory s česnekem a lehce pikantními kuřecími játry.