Palačinky s horkým malinovým sirupem

Lahodný sladkokyselý sirup s kousky ovoce rozlitý na křupavých máslových palačinkách. Takhle musí chutnat kousek nebe. Palačinky jako nikdy předtím o něco lahodnější, chutnější a jedinečnější. Stejně jako skvěle vypadají, tak i skvěle chutnají. Sladké nebe v ústech.

Palačinky s horkým malinovým sirupem
Zdroj: iStockphoto
Co budeme potřebovat:
  • 2 hrnky plnotučného mléka
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 2 vejce
  • 1 lžíce vanilkového cukru
  • 1 špetka soli

Sirup:

  • 150 g malin
  • 100 g černého rybízu
  • 5 lžic krystalového cukru
  • 1 KL citronové šťávy
  • 1 KL vanilkového extraktu
  •  olej, máslo, moučkový cukr

Jak budeme postupovat:

1. Vejce rozšlehejte v mléce, přidejte mouku, cukr a sůl. Umíchejte řídké těsto a na pánvi s rozpáleným máslem a kapkou oleje připravte tenké palačinky.

2. Pro přípravu sirupu vložte ovoce do hrnce, přidejte citronovou šťávu, cukr, extrakt a trochu vody (1 dcl). Přiveďte k varu, a když se maliny začnou rozpadat a rybíz praskat, odstavte.

3.  Palačinky přeložte na čtvrtiny, přelijte je horkým sirupem a posypte moučkovým cukrem. Ještě lepší jsou s kopečkem vanilkové zmrzliny nebo čerstvé šlehačky.