Domů Recepty Zapečené karbanátky – báječné jídlo, kterým můžete překvapit každého

Zapečené karbanátky – báječné jídlo, kterým můžete překvapit každého

ZDROJgatitul.ro

Vyzkoušejte tento báječný recept na zapečené karbanátky a překvapte svou rodinu speciálním pokrmem. Jsem si jistá, že po přečtení seznamu surovin a způsobu přípravy půjdete rovnou do kuchyně připravit porci brambor s masovými kuličkami v troubě.

zapečené karbanátky – báječné jídlo, kterým můžete překvapit každého
Zdroj: gatitul.ro

Co budeme potřebovat:

  • 6 středních brambor, 1 lžíce másla
  • 1 lžička papriky
  • 1 lžička mletého černého pepře
  • 1,5 lžičky soli

Ingredience na masové kuličky:

  • 400 g mletého hovězího masa, 2 cibule, 1 vejce
  • 3 lžíce strouhanky, 10 snítek petrželky
  • 1 lžička papriky, 1 lžička černého pepře
  • 1,5 lžičky soli

Ingredience na rajčatovou omáčku:

  • 300 ml vody, 1,5 lžíce rajčatového protlaku
  • 1/4 lžičky oleje
  • 250 g sýra Cheddar

Jak budeme postupovat:

1) Nejprve si očistíme brambory, nakrájíme je na 3-4 kousky a dáme vařit do hrnce s vodou. Po dostatečném provaření je rozdrtíme, přidáme sůl, pepř, papriku a máslo a promícháme. Bramborovou kaši necháme vychladnout.

2) Na přípravu karbanátků přidejte mleté maso, vejce, strouhanku, nadrobno nakrájenou petrželku, nastrouhanou cibuli, sůl a pepř a promíchejte.

3) Smíchejte rajčatový protlak, vodu a olej na přípravu omáčky.

4) Z bramborové kaše se snažíme vytvarovat malé košíčky, které ukládáme do pekáče. Doprostřed přidáme mleté masové kuličky a navrch nalijeme rajčatovou omáčku.

Nepřehlédněte:
Jedná se o nejchutnější slanou pochoutku - sýrové tyčinky hotové za 30 minut
zapečené karbanátky – báječné jídlo, kterým můžete překvapit každého
Zdroj: gatitul.ro

5) Plech vložíme do předehřáté trouby na 180 stupňů. Po upečení karbanátky posypeme nastrouhaným sýrem čedar a plech vložíme zpět do trouby. Počkejte, až se sýr rozpustí, poté vypněte sporák a vyjměte plech z trouby.

zapečené karbanátky – báječné jídlo, kterým můžete překvapit každého
Zdroj: gatitul.ro