Recept na zdravější pohankové palačinky – Tip na chutnou snídani!

Dnešní recept, na výborné pohankové palačinky, jsme si vypůjčili v naší facebookové skupině Prima kuchařka od naší čtenářky Jany Podolákové Burkartové, tímto jí děkujeme. V této skupině se s námi můžete také podělit o váš oblíbený recept. Stačí přidat hezkou fotku i s ingrediencemi a postupem. My tento recept zařadíme do našeho receptového magazínu. Také se můžete s námi a dalšími čtenáři této skupiny podělit o to, co máte dnes k obědu nebo jaké pohoštění chystáte na narozeninovou oslavu.

Nyní ale už zpět k dnešnímu receptu. Příprava těchto zdravějších palačinek je velice snadná a časově nenáročná. Není tedy třeba se něčeho bát, že byste mohli cokoliv pokazit. Oslovil vás tento recept? Pojďme si tedy společně přichystat tyto výborné pohankové palačinky!

Další skvělé recepty naleznete také na naší facebookové stránce Prima Kuchařka.

vyzkoušejte tyto zdravější pohankové palačinky – snadná a rychlá příprava!
Zdroj: Prima Kuchařka

Pokud hledáte nějakou další dobrotu, pak rozhodně vyzkoušejte tyto mléčné kuličky!


Výborný recept na pohankové palačinky:

Co budeme potřebovat:

  • 200 g pohankové mouky
  • 400 ml mléka
  • špetka soli
  • jedno vejce
  • něco na dochucení (marmeláda, nutella, jahody, ananas)

Jak postupovat:

1) Začneme tím, že si jednoduše smícháme mouku, mléko, špetku soli a vejce. Důkladně promícháme a vypracujeme si hezké těsto.

2) Poté jej necháme tak 30 minut odpočinout, aby se nám vše hezky propojilo. Mléko nám trochu nabobtná.

3) Smažíme na mírné teplotě jako klasické palačinky. Po dosmažení jej dochutíme, tak jak máme rádi. U nás doma máme rádi marmeládu, nutellu a také ovoce jahody a ananas.