Kuřecí prsa v chutném obalu s bramborami

Sháníte skvělý recept na jídlo, kterým o víkendu pohostíte rodinu? Krok za krokem vám představíme skvělý recept na kuřecí prsa v chutném obalu s bramborami. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka!

Kuřecí prsa v chutném obalu s bramborami
Zdroj: Lecker schnell

Co budeme potřebovat:

  • 2 kuřecí prsa rozdělené na 3 části
  • sůl – podle chuti
  • černý pepř – podle chuti
  • 4 lžíce rostlinného oleje
  • 250 g sýra
  • 1 svazek petrželky
  • 1 vejce
  • 3 brambory
  • 50 g parmazánu
  • směs italských bylinek – podle chuti
  • mletá červená paprika – podle chuti

Na potíraní:

  • rostlinný olej

Jak budeme postupovat:

1. Kuřecí prsa rozdělte na 3 části. Přikryjte je fólií a z obou stran je naklepejte. Pak je úhledně položte do velké oválné mísy na sebe. Přidejte sůl, pepř a rostlinný olej. Promíchejte rukama. Přikryjte fólií a nechte 30 minut odležet.

Kuřecí prsa v chutném obalu s bramborami
Zdroj: Lecker schnell

2. Nastrouhejte sýr na struhadle a dejte ho do oválné mísy. Přidejte petrželku, vejce a promíchejte. Získáte směs.

3. Kuřecí prsa položte na plech s pečicím papírem a každé z nich potřete směsí.

Kuřecí prsa v chutném obalu s bramborami
Zdroj: Lecker schnell

4. Pečte 25 minut při 200 °C.

5. Nakrájejte brambory na kolečka a napíchněte je na dřevěné špejle. Vznikne vám vějíř.

Kuřecí prsa v chutném obalu s bramborami
Zdroj: Lecker schnell

6. Nastrouhejte parmezán na struhadle a dejte ho do mísy. Osolte, opepřete a posypte paprikou.

7. Brambory na špejle potřete olivovým olejem a posypte je parmezán s bylinkovou směsí.

Kuřecí prsa v chutném obalu s bramborami
Zdroj: Lecker schnell

8. Položte je na plech a pečte v předehřáté troubě 40 minut při 200 °C.

Kuřecí prsa v chutném obalu s bramborami
Zdroj: Lecker schnell

9. Nakonec ozdobte petrželkou. Podávejte již bez špejle s pečenými kuřecími prsíčky.

Kuřecí prsa v chutném obalu s bramborami
Zdroj: Lecker schnell

10. Dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD: