Domů Recepty Babiččin dokonalý krémeš – Tento zákusek skvěle doplní šálek kávy

Babiččin dokonalý krémeš – Tento zákusek skvěle doplní šálek kávy

ZDROJsuntgospodina.net

Ať už si víkendovou kávu budete vychutnávat sami nebo přizvete přátele, sladkou tečku v podobě tohoto chutného zákusku ocení všichni. Připravte si babiččin dokonalý krémeš, který si zamiluje opravdu každý. Pokud rádi mlsáte a zároveň jste vášnivým kuchařem či kuchařkou, budete mít z této novinky dozajista radost.

babiččin dokonalý krémeš – tento zákusek skvěle doplní šálek kávy
Zdroj: suntgospodina.net

Recept na babiččin dokonalý krémeš:

Co budeme potřebovat:

  • 400 g polohrubé mouky
  • 1 vejce
  • 250 g změklého másla
  • 100 g moučkového nebo krystalového cukru
  • 2 lžičky kakaového prášku
  • 1 lžíci zakysané smetany
  • 1 lžičku kypřicího prášku

Na krém:

  • 2 balení vanilkového pudinku v prášku
  • 500 ml mléka
  • 200 gramů moučkového cukru
  • 1 lžičku vanilkového cukru,
  • 500 ml smetany ke šlehání
  • 1 lžíci kakaa

Dále:

  • 400 ml smetany na vaření
  • máslové sušenky
  • mléčnou čokoládu

Jak budeme postupovat:

  1. Do mísy přidáme polohrubou mouku s kypřicím práškem, poté přidáme i změklé máslo, vejce, kakaový prášek, zakysanou smetanu a cukr. Důkladně suroviny promícháme, aby se propojily, získáme tak hladké a napůl tekuté těsto.
  2. K ruce si vezmeme pečící plech a vypodložíme jej pečícím papírem. Připravené těsto na korpus vlijeme na plechu (o rozměrech asi 31 x 23 cm) a dáme do trouby péct na přibližně 20 až 25 minut při 180 stupních Celsia. Než se korpus upeče, můžeme si začít chystat náplň.
  3. Mléko vylijeme do rendlíku, přidáme k němu cukr, pudinkové prášky a přivedeme k varu. Až začne směs probublávat, pudink odstraníme z plotny a necháme vychladnout. Do studené pudinkové hmoty pak vmícháme vyšlehanou smetanu a vanilkový cukr. Výslednou směs pak rozdělíme na dvě části o stejném množství. Tu druhou ochutíme kakaem.
  4. Když budeme mít korpus vychladlý, naneseme rovnoměrně po celém jeho povrchu veškerý zhotovený vanilkový krém. Následně na krém naskládáme máslové sušenky. Na ty rozprostřeme veškerý kakaový krém.
  5. Z půl litru smetany si nakonec ušleháme tuhou šlehačku a rozprostřeme ji na celém povrchu dezertu
  6. Na šlehačku nastrouháme bílou čokoládou a dobrota je na světě. Ideální je, když dezert dáte na pár hodin do chladničky vychladit.

Vyzkoušejte také recept na – Úžasný nepečený ovocno-jogurtový dort s kiwi a banány