Tento recept se hodí vždy, když je návštěva za rohem a vy nemáte připravený žádný dezert. Tato dvojbarevná bábovka bez mléka a vajec chutná úžasně. Bábovka je česká klasika, která ne zřídkakdy zachrání neohlášenou a nečekanou návštěvu. Ať už si víkendovou kávu budete vychutnávat sami nebo přizvete přátele, sladkou tečku v podobě této chutné bábovky ocení všichni.

Dvojbarevná bábovka bez mléka a vajec:
Co budeme potřebovat:
- 4 polévkové lžíce kakaa
- 150 gramů cukru
- 180 g mouky/ hladká
- Půl prášku do pečiva se lžičkou octa
- špetka soli
- vanilková esence
- 240 ml horké vody
- 60 ml oleje + 2 polévkové lžíce oleje (odděleně)
Jak budeme postupovat:
1) Potřebujete 2 misky pro přípravu cest. Začněte mícháním suchých složek, pro obě části v oddělených miskách a také odděleně míchání mokrých složek probíhá stejným způsobem.
2) Potom propojte složky dohromady u obou částí odděleně. Máte tedy stále světlé a tmavé těsto.
3) Teď už jen nalijte střídavě do bábovkové vymazané a vysypané bábovkové formy.
4) Vložte do trouby na dobu 35 až 40 minut. Pečte při 170 stupních – zkontrolujte pomocí špejle.
5) Povrch můžete polít rozpuštěnou čokoládou. Přejeme Vám dobrou chuť.

Vyzkoušejte také: Skvělé jahodové řezy s tvarohem se snadnou přípravou