Rychlý dezert ze snadno dostupných surovin. Je to rychlé, bez želatiny a bez pečení. Chuť si zamiluje každý, protože obsahuje spoustu ořechů a čokolády.
Co budeme potřebovat:- 100 ml studené vody
- 100 g cukru
- 120 g másla
- 10 g vanilkového cukru
- 150 g vlašských ořechů
- 200 g sušenek
- 15 g kakaového prášku
Na polevu:
- 90 g hořké čokolády
- 30 ml rafinovaného slunečnicového oleje
Z těchto ingrediencí získáte 775 g dezertu.
Připravili jsme ji v obdélníkové pánvi o rozměrech 18 x 19 cm.
Jak budeme postupovat:
1. Do hrnce dejte vodu, toastový cukr, vanilkový cukr a máslo. Zahřívejte na mírném ohni, dokud se cukr a máslo zcela nerozpustí. Vzniklou směs nechte mírně vychladnout.
2. Mezitím nastrouhejte ořechy na struhadle, mixérem nebo nožem. Měli byste z nich udělat středně velké drobky.
3. Sušenky rozmělněte mixérem nebo twisterem.
4. Smíchejte mleté ořechy a sušenky.
5. Přidejte do nich směs másla a cukru. Velmi dobře promíchejte.
6. Směs rozdělte na 2 stejné části.
7. Do jedné z nich přidejte kakaový prášek. Velmi dobře promíchejte.
8. Čokoládovou směs přeneste na plech vyložený pečicím papírem. Rovnoměrně ho rozetřete rukama a dobře přitlačte.
9. Bílou směs rozetřete rukama na čokoládovou směs, ale příliš ji netlačte, aby se nedostala do spodní vrstvy.
10. Připravte polevu: Čokoládu a rafinovaný slunečnicový olej dejte do žáruvzdorné misky. Zahřívejte je v bain-marie, dokud se čokoláda úplně nerozpustí a nespojí s olejem.
11. Polevu nechte 3-5 minut vychladnout.
12. Poté rozetřete po povrchu moučníku.
13. Dezert uložte na 3-4 hodiny do chladničky.
14. Poté jej vyjměte z plechu a oddělte od pečicího papíru. Nakrájejte ji na obdélníkové kousky.
15. Vychutnejte si dezert!