Domů Recepty Pudink kareliánky se švestkovým džemem! Neobyčejné ale velmi chutné

Pudink kareliánky se švestkovým džemem! Neobyčejné ale velmi chutné

Pudink kareliánky se švestkovým džemem je velmi chutný. Příprava je velmi jednoduchá a rychlá. Vaši přátelé budou rádi, že jste jim ty karelianky nabídli. Skvělé kareliánky jsou vynikající s horkém čajem, kakaem nebo horkou čokoládou. Určitě ji je udělejte!

Pudink kareliánky se švestkovým džemem! Nezvyčajné ale velmi chutné
Zdroj: iStockphoto

Co budeme potřebovat:

Těsto:

  • 2 hrnky žitné mouky
  • 1 hrnek hladké pšeničné mouky
  • 1 lžička soli 1 hrnek vody
  • rozpuštěné máslo na potření

Náplň:

  • 500 ml plnotučné mléko
  • 1 ks vanilkový cukr
  • 3 ks žloutek
  • 90 g krystalový cukr
  • 30 g kukuričný škrob
  • 10 lžiček džemu

Jak budeme postupovat:

1.  Mléko s vanilkovým cukrem zahřejte. V míse vyšlehejte žloutky se škrobem a cukrem. Když se mléko začne vařit, slijte ho a přidejte několik lžic ke žloutkům. Poté do mléka přidejte rozpuštěné žloutky a znovu přiveďte k varu. Vypracujte hustý pudink.

2. Z obou druhů mouky, soli a vody vypracujte pružné těsto, které rozválejte na tloušťku asi 0,5 cm. Pomocí hrnku (o průměru 7-8 cm) vykrajujte kolečka a nechte je odpočívat přikryté utěrkou.

3. Každé kolečko těsta pak rozválejte zvlášť do co nejtenčího oválu, doprostřed dejte lžíci krému a na něj lžíci švestkové marmelády. Pudinkovou náplň vytvarujte do oválného tvaru, přičemž po obvodu nechte přibližně 2 cm těsta, které náplň nezakryje. Okraje přeložte přes náplň a přeložené těsto přeložte mezi prsty do tvaru vlnky.

Nepřehlédněte:
Citrónovo-jogurtová bábovka jako dech: Fantastický recept, který si zamilujete!

4. Kolečka položte na plech a pečte v troubě vyhřáté na 220 °C asi 15 minut (dozlatova). Pak je ještě horké potřete rozpuštěným máslem.