Ořechový zákusek z říše snů: Během pár minut připravený!

Dnešní recept na luxusní ořechový zákusek s čokoládovou polevou, jsme si vypůjčili v naší facebookové skupině Prima kuchařka od naší čtenářky Pavly Mrázové, tímto jí děkujeme. V této skupině se s námi můžete také podělit o váš oblíbený recept. Stačí přidat hezkou fotku i s ingrediencemi a postupem. My tento recept zařadíme do našeho receptového magazínu. Také se můžete s námi a dalšími čtenáři této skupiny podělit o to, co máte dnes k obědu nebo jaké pohoštění chystáte na narozeninovou oslavu.

Nyní už ale zpět k dnešnímu receptu. Příprava je velice snadná a časově nenáročná. Dezert se tak hodí jako skvělé pohoštění při nečekaných návštěvách.
Pojďme si tedy společně přichystat tento luxusní ořechový dezert s čokoládovou polevou od naší čtenářky!

Další skvělé recepty naleznete také na naší facebookové stránce Prima Kuchařka.

Recept na ořechový dezert s čokoládovou polevou
Zdroj: Prima Kuchařka

Pokud hledáte nějakou další dobrotu, pak rozhodně vyzkoušejte tento malinový dort!


Výborný recept na luxusní ořechový zákusek:

Co budeme potřebovat:

těsto:

  • 1 a půl hrnku polohrubé mouky
  • půl hrnku oleje
  • 3 ks vajec
  • 1 sáček prášku do pečiva
  • 1 hrnek cukru
  • 3/4 hrnku vlažné vody
  • 2 lžíce kakaa

krém:

  • 220 g mletých vlašských ořechů
  • 200 ml mléka
  • 150 g cukru
  • půl sáčku mletých piškotů
  • 2 dcl rumu
  • 100 g Hery
  • marmeláda

Jak postupovat:

1) Začneme tím, že si jednoduše smícháme všechny ingredience určené na těsto. Vypracujeme si hezké těsto, to si rovnoměrně naneseme na plech, který jsme si vystlali pečícím papírem. Pečeme při 180 stupních zhruba 15 minut.

2) Pokračujeme krémem. V kastrolku na mírném plamenu si smícháme mléko s cukrem a ořechy – necháme spařit. Poté ihned sundáme z plamene a přidáváme piškoty, rum a Heru. Mícháme do zhoustnutí.

3) Jakmile vyndáme těsto a vychladne nám, tak jej potřeme marmeládou a také naším krémem. Nakonec si buchtu přizdobíme čokoládovou polevou.

Recept na ořechový dezert s čokoládovou polevou
Zdroj: Prima Kuchařka