Kachna s medem a jablky – Velmi chutná a jemná

Jemné kachní maso s vůní podzimu, kterou mu dodávají jablka a med. Určitě je vyzkoušejte! Je vynikající a každý si na něj pochutná.

Zdroj: iStockphoto
Co budeme potřebovat:
  • 1 ks kachny
  • 2 ks většího jablka
  • 2 ks medu
  • sůl, kmín

Jak budeme postupovat:

1. Kachnu dobře omyjte a osušte, osolte z vrchu i zevnitř. Stejně postupujte i s kmínem. Nechte 30 minut odpočívat při pokojové teplotě.

2. Troubu předehřejte na 180 °C a připravte si zapékací misku tak, že ji vymažete olejem a na dno rozprostřete jedno jablko nakrájené na kolečka o tloušťce asi 1 cm.

3. Druhé jablko nakrájené na čtvrtky vložte dovnitř kachny a přidejte dvě lžíce medu. Kachnu položte prsíčky nahoru na plátky jablek, podlijte, přikryjte (pokličkou nebo alobalem) a pečte asi 2 až 2,5 hodiny v závislosti na velikosti kachny. Půl hodiny pečeme odkryté a občas poléváme tukem.

4. Podáváme s vařenými brambory nebo lokšemi. Nic nezkazíte ani dušeným sladkým zelím.