Domů Recepty Medovník – dort z medu a karamelu se zakysanou smetanou

Medovník – dort z medu a karamelu se zakysanou smetanou

ZDROJwww.youtube.com

Dopřejte si hrnek horkého čaje nebo oblíbené kávy, pohodu s rodinou a uspokojte mlsné jazýčky. Tento recept na medovník – dort z medu a karamelu se zakysanou smetanou, je tím pravým. Chutná pochoutka, na kterou budete potřebovat jen pár surovin.

medovník – dort z medu a karamelu se zakysanou smetanou
Zdroj: Cookrate – Cakes

Medovník – dort z medu a karamelu se zakysanou smetanou:

Co budeme potřebovat:

na vrchní část dortu:

  • med – 180 g
  • máslo – 150 g
  • jedlá soda – 10 g
  • vejce – 4 ks
  • sůl – 5 g
  • cukr – 150 g
  • hladká mouka – 250 g

na krém:

  • Smetanový sýr – 800 g
  • moučkový cukr – 150 g
  • cukr – 10 g

Jak budeme postupovat:

1. Do velké oválné mísy dejte vejce, sůl a promíchejte je mixérem. Přidejte cukr a vše promíchejte.

2. Do většího hrnce dejte máslo a med. Vmíchejte jedlou sodu a promíchejte metličkou, dokud nezačne bublat. Přendejte do mísy s vejcem, solí a cukrem.

medovník – dort z medu a karamelu se zakysanou smetanou
Zdroj: Cookrate – Cakes

3. Vše smíchejte dohromady, pak přesejte mouku přes síto a ještě vše promíchejte metličkou.

4. Vzniklou směs nalijte rovnoměrně na plech s pečicím papírem o rozměrech 40 x 40 cm.

Nepřehlédněte:
Jednoduchý FOTO recept na domácí veku - Chutná skvěle!
medovník – dort z medu a karamelu se zakysanou smetanou
Zdroj: Cookrate – Cakes

5. Pečte 20 minut při teplotě 180 °C.

6. Po uplynutí doby zkontrolujte, zda je korpus upečený, a pokud ano, vyjměte ho z trouby a rozkrojte na dvě stejné poloviny. Odřízněte konce a poloviny rozkrojte ještě napůl. Získáte tenké velké plátky.

7. Smetanový sýr a cukr dejte do oválné mísy. Promíchejte do hladka a přidejte moučkový cukr. Vše promíchejte.

medovník – dort z medu a karamelu se zakysanou smetanou
Zdroj: Cookrate – Cakes

8. Vzniklou směs rozetřete na korpus. Opakujte pro 4 vrstvy. Okraje potřete zbylou směsí.

medovník – dort z medu a karamelu se zakysanou smetanou
Zdroj: Cookrate – Cakes

9. Odříznuté konce vložte do malého mixéru a rozmixujte. Povrch dortu a okraje na každé straně rovnoměrně posypte.

10. Vložte na 3 hodiny do chladničky.

11. Po 3 hodinách zkontrolujte, zda dort v lednici ztuhl. Pokud ano, vyjměte ho a nakrájejte.

medovník – dort z medu a karamelu se zakysanou smetanou
Zdroj: Cookrate – Cakes

12. Dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD: