Chuťovka ke kávě: Měkké, lehké a nesmírně chutné koláčky s nuttelou

Hledáte geniální recept na chuťovku ke kávě nebo chcete překvapit přátele a rodinu nějakou extrémně chutnou, avšak na přípravu nenáročnou pamlskem? Pokud ano, tak určitě doporučujeme vyzkoušet tyto koláčky plněné nuttelou. Jsou měkké, lehké a jejich příprava je velice jednoduchá. Pojďme se podívat, co všechno budeme potřebovat a jak postupovat.

kolacky1
Zdroj: blog.giallozafferano

Co budeme potřebovat:

  • 300 g hladké mouky speciál
  • 120 g másla
  • 100 g moučkového cukru
  • 1 lžičku prášku do pečiva
  • 1 bal. vanilkového cukru
  • 2 vejce
  • Nutella

Jak budeme postupovat:

1) Do mísy si vysypeme prosátou mouku spolu s cukrem, práškem do pečiva a vanilkovým cukrem. Přidáme změklé nakrájené máslo a vypracujeme těsto, které se nám bude oddělovat od mísy. Vajíčka přidáme jako poslední a vmícháváme je postupně. Opět vypracujeme, dokud není těsto kompaktní.

2) Těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme 30 minut odpočívat v chladničce. Když je těsto připravené, rozválíme ho a vykrajujeme kruhy o průměru 5 – 6 cm pomocí poháru nebo formičky.

3) Z jedné dávky vám vyjde zhruba 20-30 kusů, podle velikosti kruhu.

4) Do středu kruhu vložte lžičku nutelly a kruh uzavřete tak, aby se okraje spojily uprostřed jako na obrázku. Takto naplněné sušenky poklademe na podnos pokrytý pečícím papírem a dejte je zmrazit.

kolacky
Zdroj: blog.giallozafferano

5) Po zmrazení je vložte na 5 minut do vyhřáté trouby na 160 stupňů aby neztratily svůj tvar a pak pečte dalších cca 5 minut při teplotě 180 stupňů.

6) Hotové koláčky nechte zcela vychladnout a vychutnejte si je lahodnou chuť.

Přejeme Vám dobrou chuť!

Sdílejte tenhle fantastický recept i s Vašimi přáteli! Určitě si  také pochutnají! Můžete si také prohlídnou recept na fantastický jablečný závin z tvarohového těsta.

Zdroj receptu: blog.giallozafferano