Malinovo-pistáciový zmrzlinový dort

Opět je před námi víkend – bývá to jediná část týdne, kdy se celá rodina sejde doma u jednoho stolu. Užijte si společné chvíle ještě o trochu víc a dopřejte si i něco sladkého. Tento recept na malinovo-pistáciový zmrzlinový dort si zamilujete.

Malinovo-pistáciový zmrzlinový dort
Zdroj: iStockphoto
Co budeme potřebovat:
  • 750 ml vanilkové zmrzliny
  • 1 kelímek řeckého jogurtu
  • 1 lžíce medu
  • 100 g loupaných pistácií
  • 200 g malin

Jak budeme postupovat:

1. Přendejte zmrzlinu z mrazáku do lednice, aby trochu roztála a lépe se s ní pracovalo. Náš tip: Domácí zmrzlina chutná vždy lépe.

2. Maliny omyjte a nechte okapat. Pistácie nasekejte najemno. Do jogurtu vmíchejte med. Formu na sušenky vyložte potravinářskou fólií (dno a boky) a nechte ji přetáhnout přes okraje, aby zakryla povrch formy.

3. Do připravené formy navrstvěte polovinu zmrzliny, polovinu medového jogurtu, polovinu malin, polovinu pistácií a nakonec druhou polovinu zmrzliny. Přikryjte povrch potravinovou fólií a vložte formu do mrazničky na nejméně 2 hodiny.

4. Po ztuhnutí odklopte potravinovou fólii na povrchu, vyklopte dezert z formy a opatrně odstraňte potravinovou fólii ze dna a boků. Povrch ozdobte zbylými pistáciemi a malinami. Nakrájejte je na tenké plátky nožem namočeným v horké vodě.

Dokonalé osvěžení, které chutná stejně báječně, jako vypadá!