Rychlá polévka Minestrone – stačí pár surovin a sytá polévka je na světě

Potřebujete jen kořenovou zeleninu, plechovku bílých fazolí, plechovku rajčat, oblíbené těstoviny a sytá polévka Minestrone je na světě. Nic složitého, absolutně jednoduchá příprava!

Rychlá polévka Minestrone! Vynikající, lahodná a velmi chutná
Zdroj: iStockphoto
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Polévka Minestrone

Co budeme potřebovat:
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 velká cibule nebo pórek
  • 1 stonek celeru
  • 1 ks velké mrkve
  • 2 ks velkých brambor
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 plechovka rozpůlených oloupaných rajčat
  • 1 litr kuřecího vývaru
  • 2 hrsti těstovin
  • 1 plechovka bílých fazolí
  • 1 hrst petrželky
  • sůl, pepř – podle chuti

Jak budeme postupovat:

1. Olej rozehřejte v hrnci nebo ve velké hluboké pánvi. Přidejte nakrájený celer a cibuli (pórek). Smažte dozlatova.

2. Poté přidejte na kostičky nakrájenou mrkev, brambory, rajčatový protlak a minutu smažte.

3. Přidejte rajčata z konzervy, zalijte vývarem a vařte asi 10 minut.

4. Smažte na mírném ohni. Poté přidejte oblíbené těstoviny a vařte je al dente (asi 8 minut).

5. Nakonec přidejte scezené bílé fazole, nasekanou petrželku a už jen krátce povařte.

6. Polévku Minestrone dochuťte solí a čerstvě mletým černým pepřem a podávejte.

Přejeme dobrou chuť!

Sdílejte tento inspirativní recept na polévku Minestrone i Vašim přátelům! Doporučujeme: Báječná kuřecí polévka „Chikhirtma“ – Gruzínci jí říkají „královna polévek“!