Vynikající pizza s tenkou kůrkou, vyrobená z kefíru – Rychlý recept!

Nejrychlejší pizza s tenkou kůrkou z kefíru! Dostane vás z úzkých, když máte nezvané hosty nebo když chcete sníst něco dobrého, ale nemáte čas. Je stejně dobrá jako pizza z kynutého těsta!

Vynikající pizza s tenkou kůrkou, vyrobená z kefíru. Rychlý recept!
Zdroj: retete-usoare.eu
Co budeme potřebovat:

Na těsto:

  • 500 ml kefíru
  • 3 lžíce rafinovaného slunečnicového oleje
  • 1 lžička strouhané soli
  • 1 lžíce cukru
  • 1/2 čajové lžičky jedlé sody
  • 1 vejce
  • 800 g hladké mouky

Na polevu:

  • kečup nebo jiná rajčatová omáčka – podle chuti
  • salám, jiné uzeniny nebo vařené maso – podle chuti
  • mozzarella nebo sýr – podle chuti

Můžete použít libovolnou polevu.


Jak budeme postupovat:

1. Připravte těsto: Kefír nalijte do hluboké mísy. Přidejte vejce, rafinovaný slunečnicový olej, cukr a sůl. Metličkou míchejte do hladka.

2. Postupně přidejte 700 g prosáté mouky spolu s jedlou sodou. Míchejte stěrkou a lžící. Poté na pracovní plochu nasypte zbylou mouku, přeneste na ni těsto a pokračujte v hnětení rukama. Mělo by být homogenní, měkké a mírně lepkavé. Proto ji nehněťte, dokud se nezačne lepit na těsto, ale dokud na těstě nezůstane malé množství mouky.

Vynikající pizza s tenkou kůrkou, vyrobená z kefíru. Rychlý recept!
Zdroj: retete-usoare.eu

3. Z těsta vytvarujte kouli a nechte ji 10 minut odpočívat.

4. Mezitím připravte zálivky: Salám nakrájejte na tenké plátky a mozzarellu nastrouhejte na velkém struhadle. Pokud používáte jiné ingredience, nakrájejte je na plátky, kostky, strouhání atd.,  podle chuti nebo podle toho, co daná ingredience umožňuje.

5. Tvarujte pizzy: Těsto rozdělte na 4 stejné díly. Vytvarujte z nich kuličky.

Vynikající pizza s tenkou kůrkou, vyrobená z kefíru. Rychlý recept!
Zdroj: retete-usoare.eu
Vynikající pizza s tenkou kůrkou, vyrobená z kefíru. Rychlý recept!
Zdroj: retete-usoare.eu

6. Na pomoučeném stole rozválejte každý kousek těsta na kulaté a poměrně tenké těsto (uvědomte si, že těsto během pečení díky jedlé sodě vykyne).

Vynikající pizza s tenkou kůrkou, vyrobená z kefíru. Rychlý recept!
Zdroj: retete-usoare.eu

7. Vzniklé těsto přeložte a přeneste na plech vyložený pečicím papírem. Aby se těsto během tohoto procesu neslepilo, posypte ho moukou a na konci přebytečnou mouku setřeste.

Vynikající pizza s tenkou kůrkou, vyrobená z kefíru. Rychlý recept!
Zdroj: retete-usoare.eu
Vynikající pizza s tenkou kůrkou, vyrobená z kefíru. Rychlý recept!
Zdroj: retete-usoare.eu

8. Povrch potřete kečupem nebo rajčatovou omáčkou podle vlastního výběru nebo si připravte vlastní. Navrch položte plátky salámu (a další přílohy) a posypte strouhanou mozzarellou.

Vynikající pizza s tenkou kůrkou, vyrobená z kefíru. Rychlý recept!
Zdroj: retete-usoare.eu
Vynikající pizza s tenkou kůrkou, vyrobená z kefíru. Rychlý recept!
Zdroj: retete-usoare.eu
Vynikající pizza s tenkou kůrkou, vyrobená z kefíru. Rychlý recept!
Zdroj: retete-usoare.eu

9. Pizzu pečte asi 15 minut, dokud se poleva nepropeče a mozzarella se nerozpustí a trochu nezhnědne, v troubě vyhřáté na 200 °C (nízký a vysoký stupeň).

Vynikající pizza s tenkou kůrkou, vyrobená z kefíru. Rychlý recept!
Zdroj: retete-usoare.eu

10. Přeneste pizzu na talíř. Nakrájejte na plátky a pochutnejte si!

11. Těsto na pizzu lze zmrazit. V mrazáku vydrží 1-2 měsíce.