Ložnice v obývacím pokoji – jakou pohovku si vybrat?

Je zřejmé, že v obývacím pokoji nebude místo pro klasickou velkou postel, takže její funkci musí plnit pohovka – rozkládací a pohodlná. Vyplatí se vybrat pohovku na spaní, jejíž mechanismy budou fungovat hladce a efektivně a jejíž každodenní skládání a rozkládání nebude kvůli její hmotnosti a složitosti obtížné. Pohovka na spaní by měla mít také dostatečně velký prostor pro uložení lůžkovin.

ložnice v obývacím pokoji – jakou pohovku si vybrat?

Zvažte proto každodenní přikrytí pohovky, která je současně postelí. Především kvůli zajištění patřičné hygieny. Je přece známo, že obývací pokoj je místem pro odpočinek a zábavu celé rodiny, stejně jako prostor pro přijímání hostů. Pohovka se může zašpinit a být „vysezena“, a v takovém případě už spaní na ní nebude příjemné. Stylový přehoz na pohovku bude jistě praktický i dekorativní.

Uspořádání ložnice v obývacím pokoji – co je třeba mít na paměti?

Při zařizování ložnice v obývacím pokoji, tedy při vytváření místnosti, která má plnit dvě funkce, nezapomeňte na její vhodnou výzdobu. Barevné provedení je velmi důležité – ložnice by měla být světlá, lehká, přispívat k relaxaci. Na druhou stranu, v obývacím pokoji se obvykle můžete trochu odvázat… Proto je pro dosažení kompromisu vhodné zvolit světlé a univerzální barvy stěn. Nechte se trochu unést představivostí s doplňky, např. nástěnnými dekoracemi. Vynikajícím řešením pro ložnici-obývací pokoj bude obraz hory. Ptáte se, proč? Především proto, že motiv hor a lesů je v poslední době jedním z nejmódnějších a nic nenasvědčuje tomu, že by se to mělo změnit! Barevné provedení takového obrazu navíc kombinuje dynamiku i klid, takže dokonale zapadá do atmosféry místnosti. A co je nejdůležitější – každý obraz s vyobrazením hor má jedinečnou sílu – eleganci, moc, stabilitu, tajemství, a navíc jsou hory prostě krásné! Taková dekorace bude proto ideální pro místnost, kde je prostor jak pro zábavu, tak pro naprostý klid.

Co ještě je třeba mít na paměti při vytváření ložnice v obývacím pokoji?

  • Vyhněte se křiklavým a výrazným barvám. Zajímavý obraz, barevný květináč nebo koberec jsou samozřejmě vítány, ale neměli byste to přehánět s množstvím! V místnosti, která je příliš barevná, není možné efektivně odpočívat.
  • Nepřehánějte to s množstvím doplňků, které jsou ohniskem prachu, což může nepříznivě ovlivnit zdraví během spánku.
  • Velmi časté větrání místnosti. Zdravá ložnice je větraná ložnice!
  • Vypnutí elektronických zařízení na noc. Elektrosmog bohužel nespí a může nepříznivě ovlivnit kvalitu spánku a zdraví.

Ložnice v obývacím pokoji je velmi praktickým řešením v malých bytech. Vhodně uspořádaná bude jistě skutečnou oázou klidu.