Pečené špikové kosti s česnekovými toasty

Krok za krokem vám představíme skvělý recept na pečené špikové kosti s česnekovými toasty. Je to pochoutka, které není nikdy dost!

pečené špikové kosti s česnekovými toasty
Zdroj: iStockphoto
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Pečené špikové kosti s česnekovými toasty

Co budeme potřebovat:
  • 4 ks špiková kost
  • 1 ks bageta nebo jiné pečivo
  • olivový olej
  • 2 hřebíčky česnek
  • podle chuti sůl

Jak budeme postupovat:

1. Očistěte kosti od zbytků masa na vnější straně (maso dejte stranou na vývar).

2. Kosti vložte do pekáče, pokapejte olejem a lehce osolte. Vložte je do trouby předehřáté na 200 °C asi na 20 minut.

3. Mezitím pokapejte plátky chleba olivovým olejem, osmažte je na pánvi do křupava a ještě horké je potřete stroužkem česneku.

4. Koření z opečených kostí oklepejte (nebo ho z nich malou lžičkou vyndejte), rozetřete na připravený toast a podávejte.

5. Prázdné kosti nevyhazujte. Použijte je k přípravě hovězího vývaru.

Přejeme dobrou chuť!

Zaujal Vás tento zajímavý recept? Sdílejte ho i svým přátelům! Mohlo by se Vám líbit: Hrášková polévka s česnekovými toasty a kozím sýrem.