Domů Recepty Dýňovo-špenátové lasagne nejen pro vegetariány

Dýňovo-špenátové lasagne nejen pro vegetariány

Nevíte co uvařit k obědu a nechce se vám v kuchyni trávit příliš mnoho času? Krok za krokem vám představíme skvělý recept na dýňovo-špenátové lasagne. Příprava pokrmu vám zabere jen několik málo minut a vznikne vám lahodný plnohodnotný oběd nebo večeře.

Dýňovo-špenátové lasagne! Lahodné a jemné
Zdroj: iStockphoto
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Dýňovo-špenátové lasagne

Co budeme potřebovat:

  • 1 balení lasagní (bez předvaření)
  • 1 větší máslová dýně
  • 1 lžice sušené šalvěje
  • 10 stroužků česneku
  • 3 cibule
  • 2 balíčky špenátu
  • 6 lžic olivového oleje
  • sůl, černý pepř

Sýrová omáčka:

  • 1 litr plnotučné mléko
  • 1 ks bobkový list
  • 1 lžice tymián
  • 4 lžíce hladká mouka
  • 1 špetka kayenská paprika
  • 1/4 lžice muškátový oříšek
  • 400 g eidam

Jak budeme postupovat:

1. Předehřejte troubu na 190 °C.

2. Máslovou dýni oloupejte, rozpulte, vydlabejte a nakrájejte na malé kostičky. Dýni přeneste na plech vyložený pečicím papírem. Posypte sušenou šalvějí, stroužky česneku (celé, neoloupané), osolte, opepřete a pokapejte olivovým olejem (asi 3 lžíce). Rukama je vyklopte přímo na plech a vložte na 30 minut do trouby. Po upečení opatrně oloupejte česnek ze slupek a rozmačkejte ho vidličkou na pyré spolu s dýní.

Nepřehlédněte:
Snadný recept na líné kuřecí knedlíky - naprosto dokonalá součást vaší polévky

3.  Mezitím na oleji zkaramelizujte cibuli nakrájenou na proužky (3PL). A špenát spařte ve dvou litrech vody.

4. Příprava sýrové omáčky: Mléko začněte zahřívat na mírném ohni. Přidejte bobkový list, tymián, papriku, muškátový oříšek a vmíchejte mouku. Přiveďte k varu, a když omáčka zhoustne, vyjměte bobkový list a přidejte 2/3 nastrouhaného eidamu (třetinu si nechte na posypání). Promíchejte a stáhněte z ohně.

5. Ve větší zapékací misce navrstvěte: omáčku, lasagne, pyré, špenát, šalotku a opět omáčku, lasagne…dokončete vrstvením těstovin a omáčky. Pečte 30 minut při 200 °C. Horké lasagne posypte zbylým eidamem a podávejte.

Přejeme dobrou chuť!

Pokud Vás tento recept zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Mohlo by se Vám líbit: Krásně barevné špenátové palačinky s cottage sýrem a sušenými rajčaty.