Domů Recepty Zvěřinový guláš! Domácí guláš, který stojí za to!

Zvěřinový guláš! Domácí guláš, který stojí za to!

Sháníte skvělý recept na jídlo, kterým o víkendu pohostíte rodinu? Krok za krokem vám představíme skvělý recept na zvěřinový guláš. Zvěřina vyžaduje poměrně hodně času na přípravu, ale výsledek stojí za to!

Zvěřinový guláš! Domácí guláš, který stojí za to!
Zdroj: iStockphoto
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Zvěřinový guláš

Co budeme potřebovat:

Marináda na maso:

  • 2 dl rostlinného oleje
  • 2 ks bobkový list
  • 5 ks nového koření
  • 5 ks jalovce
  • 5 stroužků česneku
  • sůl, mletý černý pepř

Guláš:

  • 1 kg jelení plec
  • 3 ks větší cibule
  • 2 dl rajčatové pyré
  • 1 liter hovězí vývar
  • 2 dl tmavé pivo
  • sůl, mletý černý pepř, sladká paprika

Jak budeme postupovat:

1. Maso omyjeme, osušíme, odblaníme a nakrájíme na větší kostky. Vložte do uzavíratelné nádoby a smíchejte s olejem, bobkovým listem, novým kořením, jalovcem a česnekem. Osolte, opepřete, uzavřete a dejte přes noc do chladničky.

2. Ve větším hrnci osmahněte na oleji cibuli nakrájenou na kostičky. Marinované maso zbavte zrnek pepře, česneku a bobkového listu a přidejte ho k osmažené cibuli. Přidejte pyré a mletou papriku. Promíchejte a chvíli povařte.

Nepřehlédněte:
Lidová dobrota od babičky: Tradiční vařená rajčata se zelím: Hodujeme na nich celou zimu!

3. Maso zalijte vývarem a pivem tak, aby bylo zcela pokryto tekutinou, a vařte na mírném ohni za občasného míchání do změknutí (asi 3 hodiny). Když se vývar odpaří, vždy ho trochu dolijte. Když je maso měkké, ochutnejte a podle potřeby osolte a opepřete.

4. Guláš podávejte s domácími knedlíky nebo čerstvým chlebem.

Přejeme dobrou chuť!

Pokud Vás tento recept na zvěřinový guláš zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Inspirujte se také receptem na fantastický pečený vepřový guláš z jednoho pekáče – naprosto jednoduchý recept.