Sháníte skvělý recept na jídlo, kterým o víkendu pohostíte rodinu? Krok za krokem vám představíme skvělý recept na zvěřinový guláš. Zvěřina vyžaduje poměrně hodně času na přípravu, ale výsledek stojí za to!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.Zvěřinový guláš
Co budeme potřebovat:Marináda na maso:
- 2 dl rostlinného oleje
- 2 ks bobkový list
- 5 ks nového koření
- 5 ks jalovce
- 5 stroužků česneku
- sůl, mletý černý pepř
Guláš:
- 1 kg jelení plec
- 3 ks větší cibule
- 2 dl rajčatové pyré
- 1 liter hovězí vývar
- 2 dl tmavé pivo
- sůl, mletý černý pepř, sladká paprika
Jak budeme postupovat:
1. Maso omyjeme, osušíme, odblaníme a nakrájíme na větší kostky. Vložte do uzavíratelné nádoby a smíchejte s olejem, bobkovým listem, novým kořením, jalovcem a česnekem. Osolte, opepřete, uzavřete a dejte přes noc do chladničky.
2. Ve větším hrnci osmahněte na oleji cibuli nakrájenou na kostičky. Marinované maso zbavte zrnek pepře, česneku a bobkového listu a přidejte ho k osmažené cibuli. Přidejte pyré a mletou papriku. Promíchejte a chvíli povařte.
3. Maso zalijte vývarem a pivem tak, aby bylo zcela pokryto tekutinou, a vařte na mírném ohni za občasného míchání do změknutí (asi 3 hodiny). Když se vývar odpaří, vždy ho trochu dolijte. Když je maso měkké, ochutnejte a podle potřeby osolte a opepřete.
4. Guláš podávejte s domácími knedlíky nebo čerstvým chlebem.
Přejeme dobrou chuť!
Pokud Vás tento recept na zvěřinový guláš zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Inspirujte se také receptem na fantastický pečený vepřový guláš z jednoho pekáče – naprosto jednoduchý recept.