Nepečený vrstvený koláč s lahodným krémem a úžasnou chutí

Připravte si tento nevšední vrstvený koláč s lahodným krémem a úžasnou chutí. Navíc při jeho přípravě nebudete potřebovat troubu. Těsto se skládá z drobenky, která vytvoří lahodnou jemnou vrstvu. Připravte si tento koláč co nejdříve, určitě nebudete litovat.

Zdroj: youtube.com/
Il Rifugio Perfetto

Co budeme potřebovat:

  • 250 g hladké mouky
  • 150 g másla
  • 80 g krupicového cukru

Na krém:

  • 500 ml smetany
  • 2 vejce
  • 150 g krupicového cukru
  • 2 PL mouky
  • trochu vanilkové esence
  • 70 g másla

Jak budeme postupovat:

1) Do mísy si dáme cukr, mouku a nastrouháme změklé máslo. Vypracujeme drobenku a tu pak nasypeme na suchou pánev, kde ji za stálého míchání opečeme do zlatova.

Zdroj: youtube.com/
Il Rifugio Perfetto

2) V míse si metličkou vyšleháme vejce s cukrem, přidáme 2 lžíce mouky, nalijeme šlehačku a vanilku. Vyšleháme do hladké konzistence, nalijeme do hrnce a vaříme za stálého míchání, dokud nevznikne hustý krém. Dále 70 g másla si vyšleháme do pěny a pomalu zašleháváme uvařený krém.

Zdroj: youtube.com/
Il Rifugio Perfetto

3) Vezeme dortovou formu o průměru 18 cm, kterou obalíme potravinářskou fólií a začneme vrstvit koláč. Na spodek nasypeme vrstvu drobenky, na ni rovnoměrně navrstvíme krém.

Zdroj: youtube.com/
Il Rifugio Perfetto

4) Takto vytvoříme 3 – 4 vrstvy – poslední vrstva by měla být drobenková – a odložíme do lednice na 6 – 7 hodin.

5) Po uplynutí této doby složíme bok dortové formy, posypeme práškovým cukrem, kokosem nebo bílou čokoládou, nakrájíme a můžeme podávat.

Zdroj: youtube.com/
Il Rifugio Perfetto

Přejeme Vám dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD:

Sdílejte tenhle fantastický recept na dezert i s Vašimi přáteli! Určitě si  také pochutnají! Můžete si také prohlídnou recept na obrácený koláč z jablek.

Zdroj receptu: Il Rifugio Perfetto