Připravte si tento nevšední vrstvený koláč s lahodným krémem a úžasnou chutí. Navíc při jeho přípravě nebudete potřebovat troubu. Těsto se skládá z drobenky, která vytvoří lahodnou jemnou vrstvu. Připravte si tento koláč co nejdříve, určitě nebudete litovat.
Il Rifugio Perfetto
Co budeme potřebovat:
- 250 g hladké mouky
- 150 g másla
- 80 g krupicového cukru
Na krém:
- 500 ml smetany
- 2 vejce
- 150 g krupicového cukru
- 2 PL mouky
- trochu vanilkové esence
- 70 g másla
Jak budeme postupovat:
1) Do mísy si dáme cukr, mouku a nastrouháme změklé máslo. Vypracujeme drobenku a tu pak nasypeme na suchou pánev, kde ji za stálého míchání opečeme do zlatova.
Il Rifugio Perfetto
2) V míse si metličkou vyšleháme vejce s cukrem, přidáme 2 lžíce mouky, nalijeme šlehačku a vanilku. Vyšleháme do hladké konzistence, nalijeme do hrnce a vaříme za stálého míchání, dokud nevznikne hustý krém. Dále 70 g másla si vyšleháme do pěny a pomalu zašleháváme uvařený krém.
Il Rifugio Perfetto
3) Vezeme dortovou formu o průměru 18 cm, kterou obalíme potravinářskou fólií a začneme vrstvit koláč. Na spodek nasypeme vrstvu drobenky, na ni rovnoměrně navrstvíme krém.
Il Rifugio Perfetto
4) Takto vytvoříme 3 – 4 vrstvy – poslední vrstva by měla být drobenková – a odložíme do lednice na 6 – 7 hodin.
5) Po uplynutí této doby složíme bok dortové formy, posypeme práškovým cukrem, kokosem nebo bílou čokoládou, nakrájíme a můžeme podávat.
Il Rifugio Perfetto
Přejeme Vám dobrou chuť!
VIDEO NÁVOD:
Sdílejte tenhle fantastický recept na dezert i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají! Můžete si také prohlídnou recept na obrácený koláč z jablek.
Zdroj receptu: Il Rifugio Perfetto