Jednoduchý a chutný recept na konzervované ryby v oleji – ideální do salátů!

Žádné ploutve nebo šupiny jako u některých komerčních! Tyto konzervy obsahují pouze ryby a koření, nic navíc. Jsou velmi snadné na přípravu, chutné a zdravé. Můžete použít jakýkoli druh ryby. Pojďme na to – konzervované ryby v oleji!

Konzervované ryby v oleji
Zdroj: retete-usoare.eu
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Konzervované ryby v oleji

Co budeme potřebovat:
  • 1 kg ryb
  • 1 polévková lžíce soli
  • slunečnicový rostlinný olej
  • koření (podle chuti)

Jak budeme postupovat:

1. Pokud používáte mražené ryby, doporučujeme je dát přes noc rozmrazit do lednice. Takto se rozmrazuje pomalu a maso zůstane celé a nerozpadne se.

2. Rybu vykuchejte, zbavte hlavy, ocasu a ploutví. Pokud je ryba porcovaná, nakrájejte ji na kousky. Naše je malá a necháme ji celou.

Jednoduchý a chutný recept na konzervované ryby v oleji - ideální do salátů!
Zdroj: retete-usoare.eu

3. Po dokončení všech úkonů ji dobře omyjte a osušte papírovými ručníky.

Jednoduchý a chutný recept na konzervované ryby v oleji - ideální do salátů!
Zdroj: retete-usoare.eu

4. Přendejte je do mísy a dobře je potřete solí.

5. Kompaktní ryby vložte do sklenic a zalijte je rostlinným olejem tak, aby od okraje zůstal volný 1 cm. Poté ho trochu stlačte vidličkou, abyste se ujistili, že všechny vzduchové bubliny vyšly ven.

Jednoduchý a chutný recept na konzervované ryby v oleji - ideální do salátů!
Zdroj: retete-usoare.eu
Jednoduchý a chutný recept na konzervované ryby v oleji - ideální do salátů!
Zdroj: retete-usoare.eu

6. Sklenice přikryjte víčky, ale netlačte je pevně.

Jednoduchý a chutný recept na konzervované ryby v oleji - ideální do salátů!
Zdroj: retete-usoare.eu

7. Plech na pečení vyložte 2-3 listy papíru nebo papírovými utěrkami a položte do něj sklenice. Papír bude sloužit jako polštář pro sklenice, a pokud z nich ukápne trochu oleje, nasákne je.

Jednoduchý a chutný recept na konzervované ryby v oleji - ideální do salátů!
Zdroj: retete-usoare.eu

8. Vložte plech do studené trouby, nastavte ji na 120 °C a zavařujte 5-6 hodin. Pokud používáte malé ryby, jako je například kapr, vařte je 2-3 hodiny.

Jednoduchý a chutný recept na konzervované ryby v oleji - ideální do salátů!
Zdroj: retete-usoare.eu

9. Vyjměte pánev z trouby, velmi pevně uzavřete víka, poté pánev vložte zpět a nechte rybu vychladnout v nezapnuté troubě.

Získáte velmi chutné rybí konzervy. Pokud jste si všimli, sůl jsme použili pouze proto, abychom si mohli vychutnat pravou chuť ryb. Ale můžete si ho dochutit, jak chcete a máte rádi. Technika přípravy zůstává stejná. Ryby lze uchovávat ve spíži, pokud jsou uzavřené. Pokud banku otevřete, uchovávejte ji v lednici.

Přejeme dobrou chuť!

Sdílejte tento recept na ryby v oleji i Vašim přátelům! Inspirujte se také receptem na šťavnatou obloženou krkovici – ideální oběd.