Domů Recepty Babiččin jemný krém – Jedná se o čtyř vrstvou pochoutku, kterou si...

Babiččin jemný krém – Jedná se o čtyř vrstvou pochoutku, kterou si zamiluje každý

ZDROJsuntgospodina.net

Dnes jsme pro vás připravili recept na lahodnou pochoutku, kterou připravujeme velmi často. Tento babiččin jemný krém si zamiluje každý. Chuť je opravdu vynikající a zaručujeme vám, že jeden plech vám rozhodně nebude stačit. Se šálkem skvělé kávy a si budete připadat jako na obláčku.

Zdroj: suntgospodina.net

Recept na babiččin jemný krém:

Co budeme potřebovat:

  • 400 gramů polohrubé mouky
  • 1 vejce
  • 250 gramů změklého másla
  • 100 gramů moučkového nebo krystalového cukru
  • 2 lžičky kakaového prášku
  • 1 lžíce zakysané smetany
  • 1 lžička prášku do pečiva

Na krém:

  • 2 balíčky vanilkového pudinkového prášku
  • 500 ml mléka
  • 200 gramů moučkového cukru
  • 1 lžička vanilkového cukru,
  • 500 ml smetany ke šlehání
  • 1 lžíce kakaa

Další:

  • 400 ml smetany na vaření
  • máslové sušenky
  • mléčná čokoláda

Jak budeme postupovat:

  1. Do mísy nasypte polohrubou mouku s práškem do pečiva, přidejte změklé máslo, vejce, kakaový prášek, zakysanou smetanu a cukr. Ingredience důkladně promíchejte, aby se spojily, čímž získáte hladké a polotekuté těsto.
  2. Vezměte si plech a vyložte ho pečicím papírem. Připravené těsto na kůrku nalijte na plech (asi 31 x 23 cm) a vložte do trouby, kde pečte asi 20 až 25 minut při 180 stupních Celsia. Zatímco se krusta peče, můžete začít připravovat náplň.
  3. Mléko nalijte do hrnce, přidejte cukr a pudinkový prášek a přiveďte k varu. Když směs začne bublat, odstavte pudink z ohně a nechte ho vychladnout. Do studeného pudinku vmíchejte šlehačku a vanilkový cukr. Poté vzniklou směs rozdělte na dvě stejné části. Druhou ochuťte kakaem.
  4. Po vychladnutí dortu rovnoměrně rozetřete vanilkový krém po celém povrchu dortu. Poté na krém naskládejte máslové sušenky. Navrch rozetřete všechen kakaový krém.
  5. Nakonec vyšlehejte půl litru smetany do tuhého krému a rozetřete ho po celé ploše moučníku.
  6. Šlehačku doplňte bílou čokoládou a máte hotovo. Ideální je dezert několik hodin chladit v lednici.
Nepřehlédněte:
Těstovinové pizza špízy, které všechny okouzlí - úžasná chuť i příprava

Sdílejte tento skvělý recept i Vašim přátelům!