Královský jablečný koláč – fantastická chuť a jednoduchá příprava

Dnes si ukážeme recept na královský jablečný koláč, který nesmí chybět na žádné oslavě. Skvěle se hodí i k odpolední kávě. Jeho chuť je fantastická a má jednoduchou přípravu, která nezabere velké množství času. Výsledkem budete mile překvapeni a zamiluje si ho celá Vaše rodina

Snímek obrazovky 2021 09 28 v 17.12.26
Zdroj: przyslijprzepis.pl

Co budeme potřebovat:

Na piškot:

  • 3 vejce
  • 4 polévkové lžíce kr. cukru
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce bramborového škrobu
  • 1 čajová lžíce vanilkového cukru

Na náplň:

  • 800 g jablek
  • cukr dle chuti
  • 1 balení pudinkového prášku

Na krém:

  • 300 g smetany na šlehání
  • 150 zakysané smetany
  • želatinový ztužovač za studena
  • 3 polévkové lžíce moučkového cukru

Na posypání:

  • 150 g tmavé nebo mléčné čokolády

Jak budeme postupovat:

1) Nejdříve si vyšleháme bílky s cukrem na sníh, do sněhu opatrně vmícháme ostatní přísady na piškot při nízkých otáčkách.

2) Těsto navrstvíme na předem vymaštěný a vysypaný plech s průměrem 22 cm.

3) Pečeme na 25-30 minut při 170 stupních. Poté ho necháme vychladnout při pokojové teplotě.

4) Jablka si důkladně oloupeme a nakrájíme na kousky, které zalijeme cca 3/4 šálky vody a dáme podusit do měkka. Nakonec je zahustíme 1 bal. vanilkového pudinkového prášku.

5) Směs navrstvíme na vychladnuté těsto, uhladíme a nakonec přidáme smetanovou vrstvu – smetanu vyšleháme s cukrem a zakysanou smetanou a nakonec zahustíme želatinovým ztužovačem.

6) Už stačí jen před podáváním posypat povrch čokoládou.

Přejeme Vám dobrou chuť!

Zdroj receptu: przyslijprzepis.pl