Pečená vepřová roláda plněná slaninou a žampiony s rajčatovou omáčkou

Večery se prodlužují a dny, kdy jsme chodili brzy spát, jsou za námi. Hezké počasí můžete využít k různým aktivitám, ale pokud jste po celodenní práci unavení, určitě si užijete společnou večeři s rodinou. Následující recept je ideální právě pro tyto příležitosti. Potřebujete jen kus vepřového masa a několik dalších ingrediencí, ale výsledek je lahodný na pohled i na chuť. Tento pokrm si jistě zamilujete – pečená vepřová roláda plněná slaninou a žampiony s rajčatovou omáčkou.

Pečená vepřová roláda plněná slaninou a žampiony s rajčatovou omáčkou
Zdroj: ketkes.com
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Pečená vepřová roláda plněná slaninou a žampiony s rajčatovou omáčkou

Co budeme potřebovat:
  • 750 g vepřové panenky
  • 6 lžic rajčatové šťávy
  • 2 lžíce hořčice
  • 100 g cibule
  • 100 g žampionů
  • 10 až 12 plátků slaniny
  • čtvrt lžičky soli
  • čtvrt lžičky pepře
  • 6 lžic oleje
  • 100 g sýra


Jak budeme postupovat:

Vezměte maso a udělejte do něj zářezy široké asi 2 cm.

Pečená vepřová roláda plněná slaninou a žampiony s rajčatovou omáčkou
Zdroj: Ketkes.com

Rajčatovou omáčku smíchejte s hořčicí a pepřem, potřete maso a dejte ho na 3 hodiny do chladničky. Nakrájejte cibuli na kolečka. Houby očistěte, nakrájejte a smíchejte s cibulí. Vyjměte maso z lednice a do každého otvoru vložte plátek slaniny a směs cibule a hub.

pečená bravčová roláda plnená slaninou a hubami s paradajkovou šťavou!
Zdroj: Ketkes.com

Maso potřete olejem a zabalte do alobalu. Položte je na plech a pečte 45 minut v troubě vyhřáté na 200 stupňů. Po vyjmutí z trouby opatrně odstraňte alobal, nakrájejte sýr na plátky, přidejte kousek do každého otvoru a vložte zpět do trouby na dalších 5 minut.

Podávejte s vhodnou přílohou.

Přejeme dobrou chuť!

Sdílejte tento recept i svým přátelům! Doporučujeme: Obložená krkovička na plechu: Výborný oběd pro celou rodinu.