Domů Recepty Letní roláda s malinami a borůvkami

Letní roláda s malinami a borůvkami

Pokud se k Vám blíží návštěva a vy nevíte, co vymyslet za dezert, ukážeme si, jak se připravuje tato letní roláda s malinami a borůvkami. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý!

letní roláda s malinami a borůvkami
Zdroj: iStockphoto
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Letní roláda s malinami a borůvkami

Co budeme potřebovat:

Roláda:

  • 6 ks vejce
  • 6 PL polohrubá mouka
  • 6 PL cukr krystal
  • 1 KL prášek do pečiva
  • 1 špetka sůl

Krém:

  • 500 g Mascarpone
  • 150 g moučkový cukr
  • nastrouhaná kůra z 1 citronu

Džem:

  • 150 g maliny
  • 150 g borůvky
  • 5 PL cukr krystal
  • 1 KL maizena
  • 1 KL vanilkový extrakt

Zdobení:

  • 1 hrst maliny
  • 1 hrst borůvky

Jak budeme postupovat:

1. Předehřejte troubu na 180 °C.

2. Oddělte vejce a vyšlehejte bílky se solí a cukrem do tuha. Postupně zašlehejte žloutky a nakonec prosátou mouku s práškem do pečiva.

3. Těsto rozetřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C 10 až 15 minut.

4. Po upečení plát otočte na utěrku posypanou moučkovým cukrem, odstraňte papír, z okrajů odřízněte asi 1 cm široké proužky (dejte stranou) a koláč srolujte. Nechte zcela vychladnout.

5. Mezitím vyšlehejte mascarpone s citronovou kůrou a cukrem.

6. Připravte džem: maliny a borůvky zahřejte na pánvi, přidejte cukr a asi 2 lžíce vody a přiveďte k varu. Nakonec přidejte extrakt a maizenu a dobře rozmixujte v mixéru. Nechte vychladnout.

7. Vychladlé těsto rozválejte, vnitřek potřete marmeládou a 2/3 krému a znovu srolujte. Povrch potřete zbylým krémem, posypte drobenkou z odříznutých okrajů rolády a nechte ztuhnout. Před podáváním ozdobte čerstvým ovocem.

Přejeme dobrou chuť!

Pokud Vás tato letní roláda zaujala, sdílejte recept i vašim přátelům. Určitě Vás zaujme: Recept na tvarohovou bábovku s rozinkami a borůvkami.