Úžasná roláda s vůní a chutí kávy zdobená marcipánem

V tomto příspěvku jsme si pro Vás připravili vynikající recept z naší skupiny Prima Kuchařka, ve které naleznete mnoho dalších a skvělých inspirací na vaření nebo pečení. Dnes se podíváme na přípravu úžasné rolády s vůní a chutí kávy zdobenou marcipánem, kterou si zamilujete jak Vy, tak i celá Vaše rodina. Recept na roládu nám zaslala p. Jana P. B. a za to jí moc děkujeme. Pojďme se podívat, co všechno potřebujeme, a jak se tato dobrota připravuje.

BeFunky collage 45
Zdroj: Prima Kuchařka Jana P. B

Co budeme potřebovat:

  • 4 vejce
  • 4 PL hladké mouky
  • 4 PL krystalového cukru
  • 2 PL vody
  • 2 PL oleje
  • 3 PL mletých mandlí
  • 1 KL kávy
  • 1 KL prášku do peřiva
  • špetka soli

Jak budeme postupovat:

1) Vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny, přidáme olej, vodu a pak už jen na nejnižší stupeň zašlehávám po částech promíchané sypké suroviny.

2) Dáme na plech s pečicím papírem a pečeme na 180 stupňů 10-12 minut.

3) Ještě teplý korpus převrátíme i s papírem na čistou utěrku posypanou moučkovým cukrem, stáhneme papír a i s utěrkou zamotáme a necháme vychladit.

4) Po vychlazení rozmotáme, potřeme džemem a do husta vyšlehaným sněhem – 3 bílky a v nich 200 g cukru + 2 KL rozpustné kávy necháme nad párou rozpustit, a pak už v robotu vyšleháme do tuha.

5) Roládu zamotáme, potřeme ještě sněhem a ozdobíme kávovou cukrovou polevou a marcipánovými ozdobami.

  • Není to ani hmota ze sušeného mléka , ani fondán, je to marcipán s obsahem 62 % mandlí. Proto má barvu, jakou má

242797225 2056846501137041 4595455025103663406 n

6) Necháme v lednici 2 hodinky odpočinout a můžeme krájet.

Přejeme Vám dobrou chuť!

Pokud se Vám recept na domácí koblížky líbí, nezapomeňte ho sdílet i svým přátelům, kteří si ho určitě také zamilují. Můžete také navštívit recept na domácí koblížky plněné nuttelou.

Zdroj receptu: prima kuchařka