Chlebový posuch s chřestem

Sezóna chřestu je naše oblíbené období, a proto rádi objevujeme nové recepty. Toto je jeden z nich. Krok za krokem vám představíme skvělý recept na chlebový posuch s chřestem.

chlebový posuch s chřestem
Zdroj: iStockphoto
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Chlebový posuch s chřestem

Co budeme potřebovat:

Posuch:

  • 300 g polohrubá mouka
  • 300 ml mléko (vlažné)
  • 42 g droždí
  • 1 ks vejce
  • sůl

Směs k potření:

  • 4 PL máslo (rozpuštěné)
  • 2 PL voda
  • 1 hrst petržel
  • 3 stroužky česnek
  • 1 ČL sůl

Ještě potřebujeme:

  • 8 stonků čerstvý zelený chřest
  • 2 ks červená cibule

Jak budeme postupovat:

1. Droždí rozdrobíme do trochy vlažného mléka a necháme vzejít kvásek. Do velké mísy dejte mouku, vejce, sůl a kvásek. Ručně vypracujte těsto a postupně přidávejte zbývající mléko.

2. Těsto rozetřete na plech vyložený pečicím papírem a nechte ho 30 minut odpočívat.

3. Mezitím připravte pomazánku. V míse smíchejte rozpuštěné máslo, vodu, sůl, prolisovaný česnek a nadrobno nasekanou petrželku.

4. Na těsto rozprostřete očištěný a nakrájený chřest a cibuli nakrájenou na plátky a posypte směsí.

5. Vykynutý posuch vložte na 15-20 minut do trouby vyhřáté na 220 °C. Hotovo!

Přejeme dobrou chuť!

Sdílejte tento recept i Vašim přátelům! Inspirujte se: Netradiční kuřecí karbanátky s originální kůrkou!