Sezóna chřestu je naše oblíbené období, a proto rádi objevujeme nové recepty. Toto je jeden z nich. Krok za krokem vám představíme skvělý recept na chlebový posuch s chřestem.

Chlebový posuch s chřestem
Co budeme potřebovat:
Posuch:
- 300 g polohrubá mouka
- 300 ml mléko (vlažné)
- 42 g droždí
- 1 ks vejce
- sůl
Směs k potření:
- 4 PL máslo (rozpuštěné)
- 2 PL voda
- 1 hrst petržel
- 3 stroužky česnek
- 1 ČL sůl
Ještě potřebujeme:
- 8 stonků čerstvý zelený chřest
- 2 ks červená cibule
Jak budeme postupovat:
1. Droždí rozdrobíme do trochy vlažného mléka a necháme vzejít kvásek. Do velké mísy dejte mouku, vejce, sůl a kvásek. Ručně vypracujte těsto a postupně přidávejte zbývající mléko.
2. Těsto rozetřete na plech vyložený pečicím papírem a nechte ho 30 minut odpočívat.
3. Mezitím připravte pomazánku. V míse smíchejte rozpuštěné máslo, vodu, sůl, prolisovaný česnek a nadrobno nasekanou petrželku.
4. Na těsto rozprostřete očištěný a nakrájený chřest a cibuli nakrájenou na plátky a posypte směsí.
5. Vykynutý posuch vložte na 15-20 minut do trouby vyhřáté na 220 °C. Hotovo!
Přejeme dobrou chuť!
Sdílejte tento recept i Vašim přátelům! Inspirujte se: Netradiční kuřecí karbanátky s originální kůrkou!