Připravte si chutné domácí arašídové máslo

Báječně krémové na toasty, do koktejlů nebo dezertů. Žádné kupované, ale domácí. Určitě ho připravte a uvidíte rozdíl v chuti. Můžete použít na vaření, pečení, přípravu koktejlů. Na cokoli!

Domácí arašídové máslo
Zdroj: iStockphoto
Co budeme potřebovat:
  • 200 g arašídů
  • 2 PL oleje (slunečnicového, arašídového, …)

Jak budeme postupovat:

1. Pro výraznější aroma arašídy nejprve krátce nasucho opražte na pánvi. Pak je vložte do mixéru a mixujte, dokud nezískáte hladkou lepkavou směs.

2. Přidejte olej (tento krok můžete vynechat) a rozmixujte do krémové konzistence. Obvykle to trvá 10 až 15 minut a potřebujete kvalitní mixér vhodný pro delší mixování.

Náš tip: Chcete-li dosáhnout křupavé konzistence, prosejte malé množství arašídů, nasekejte je najemno a nakonec je přidejte do hotového másla.