Vepřové maso je velmi oblíbenou surovinou v mnoha kuchyních. Překvapte strávníky novým receptem s oblíbenými surovinami. Připravte si zapečené vepřové plátky, které mají velmi lahodnou chuť a úžasně rychlou přípravu. Pojďme se společně podívat, co všechno budeme potřebovat a jak postupovat.

Co budeme potřebovat:
- 1 kg vepřového masa
- 2 cibule
- 1 rajče
- 240 g sýra
- 1 PL majonézy
- 2 PL zakysané smetany nebo bílého jogurtu
- 1 PL kečupu
- 1 ČL hořčice
- sůl, černé mleté koření
Jak budeme postupovat:
1) Nejdříve si nakrájíme cibuli a vložíme do mísy. Přidáme majonézu, sůl, černé mleté koření a promícháme.

2) Rajčata si umyjeme a nakrájíme na kolečka.
3) V míse smícháme zakysanou smetanu, nebo bílí jogurt s kečupem a hořčicí.

4) Maso si nakrájíme na plátky cca 1,5 cm široké. Po celém povrchu vytvoříme zářezy. Osolíme a okořeníme z obou stran.


5) Maso uložíme na plech pokrytý pečícím papírem.
6) Každý kus potřeme připravenou omáčkou, položíme rajčata a navrstvíme cibuli. Přikryjeme alobalem a pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů cca 50 minut.

7) Poté posypeme sýrem a necháme ještě zapéct.

Přejeme Vám dobrou chuť!
Pokud patříte mezi milovníky vepřového masa, určitě vyzkoušejte recept na „Obložené vepřové maso z jedné mísy“
Pokud se Vám článek líbí, nezapomeňte ho sdílet i svým přátelům, kteří si ho určitě také zamilují.