Domů Recepty Mexická polévka s masovými kuličkami (Albondigas)

Mexická polévka s masovými kuličkami (Albondigas)

Chutné, syté, voňavé! Pestrá polévka plná vitamínů. Polévka pro každého a zejména pro milovníky mexicana (chilli). Určitě vyzkoušejte! Budete příjemně překvapení.

Mexická polévka s masovými kuličkami (Albondigas)
Zdroj: iStockphoto

Co budeme potřebovat:

Pečená rajčata:

  • 3 velká rajčata (na pečení)
  • trocha olivového oleje
  • trocha soli

Masové kuličky:

  • 500 g mleté hovězí maso
  • 1 lžíce granulovaný česnek
  • 1 lžíce soli
  • 1/2 lžíce mletý černý pepř
  • 1/2 ks cibule
  • 2 lžíce kukuřičná mouka
  • 30 g rýže

Polévka:

  • 1 l Kuřecí vývar (bujón)
  • 1.5 l vody
  • 4 stroužky česneku
  • 30 g rýže
  • 3 ks brambor
  • 1 ks velká mrkev
  • 1 lžíce mletý koriandr (al.hrst čerstvý)
  • 1/2 lžíce chilli vločky
  • 1 ks mladá cuketa
  • sůl, mletý černý pepř – podle chuti

Jak budeme postupovat:

1. Pečená rajčata: Tři velká rajčata nakrájejte na měsíčky, položte na plech, posypte solí a olivovým olejem a pečte v troubě vyhřáté na 200 °C asi 20 minut.

2. Rajčata nechte vychladnout a později je rozmixujte ponorným mixérem v míse a odložte stranou na později.

3. Mleté maso: V míse smíchejte mleté maso, granulovaný česnek, sůl, pepř, nasekanou cibuli, mouku a syrovou rýži. Vypracujte těsto, mokrýma rukama z něj vytvarujte kuličky a položte je na pečicí papír, aby se neslepily.

Nepřehlédněte:
Masové kuličky s brambory a zeleninou na jednom plechu!

4. Vývar nalijte do velkého hrnce a zřeďte ho vodou.

5. Přidejte nadrobno nasekaný česnek, a když se základ začne vařit, vhoďte do něj masové kuličky. Vařte na mírném ohni asi 15 minut.

6. Poté přidejte rozmixovaná pečená rajčata, rýži, na kostičky nakrájené brambory, silnější kolečka mrkve, mletý koriandr, chilli a vařte asi 30 minut.

7. Před koncem vaření přidejte do polévky kolečka cukety (včetně slupky), osolte a opepřete (je-li třeba) a podávejte !