Švestková drobenka – recept doporučujeme vyzkoušet

Říká se, že dobré jídlo utužuje vztahy. Tak proč si nenaplánovat odpolední posezení s přátelé nebo rodinou a nepřipravit něco opravdu výjimečného? Švestková drobenka je tou pravou.

Švestková drobenka, chutné a jednoduché
Zdroj: iStockphoto
Co budeme potřebovat:
  • 4 hrnky švestek
  • 1 hrnek krystalového cukru
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 ks citronu

Sypání::

  • 1 hrnek ovsené vločky
  • 1/4 hrnku trstinový cukr
  • 1/3 hrnku hladká mouka
  • 1/2 KL mletá škořice
  • 125 g studené máslo

Jak budeme postupovat:

1. Předehřejte troubu na 180 °C.

2. V máslem vymazané zapékací misce smíchejte vypeckované a rozčtvrcené švestky s cukrem, škrobem, citronovou kůrou a šťávou.

3. Na drobenku smíchejte v míse ovesné vločky, cukr, mouku a skořici. Přidejte na kostičky nakrájené studené máslo a prsty ho rozmělněte. Vzniknou větší kousky, kterými pak posypeme švestky spolu s menšími drobky.

4. Vložíme do trouby a pečeme asi 1 hodinu.

5. Servírujeme velkou lžící do misek a podáváme s vanilkovou zmrzlinou nebo šlehačkou.