Pikantní rajčatová omáčka bez vaření

Skvěle chutnající univerzální pikantní rajčatová omáčka, která se hodí k mnoha pokrmům. S touto omáčkou nikdy neuděláte chybu! Omáčku můžete skladovat v lednici nebo ji uvařit a uskladnit na zimu.

Pikantní rajčatová omáčka bez vaření! Skvělá rajčatová omáčka pro milovníky chilli omáček
Zdroj: retete-usoare.eu
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Pikantní rajčatová omáčka bez vaření

Co budeme potřebovat:
  • 1 kg rajčat bez šťávy
  • 4 velké papriky
  • 3 červené chilli papričky
  • 2 stroužky česneku (120 g)
  • 100-150 g křenu (podle toho, jak pálivý máte rádi)
  • 1 polévková lžíce soli nebo více
  • 2 lžíce jablečného octa
Pikantní rajčatová omáčka bez vaření! Skvělá rajčatová omáčka pro milovníky chilli omáček
Zdroj: retete-usoare.eu

Tip: Před loupáním namočte křen na 2 hodiny do studené vody. Aby se česnek lépe loupal, namočte ho na 20-30 minut do vody.


Jak budeme postupovat:

1. Při krájení rajčat na kousky opatrně slijte přebytečnou šťávu. Všechnu zeleninu přejeďte přes mlýnek na maso nebo ji umelte v kuchyňském robotu.

Pikantní rajčatová omáčka bez vaření! Skvělá rajčatová omáčka pro milovníky chilli omáček
Zdroj: retete-usoare.eu

2. Přísady rychle promíchejte, poté přidejte sůl a ocet, případně 1 lžíci cukru.

3. Omáčku promícháme, hrnec přikryjeme pokličkou a necháme ji 1 hodinu při pokojové teplotě.

Pikantní rajčatová omáčka bez vaření! Skvělá rajčatová omáčka pro milovníky chilli omáček
Zdroj: retete-usoare.eu

4. Sterilizujte sklenice jakýmkoli způsobem, který vám vyhovuje.

Tip: Náš postup je následující: sklenice umyjte ve velmi horké vodě s jedlou sodou pomocí kartáčku, poté je zalijte alkoholem zředěným vodou (1:1) nebo vodkou a 20 sekund s nimi třepejte. Otočte sklenice dnem vzhůru.

5. Naplňte sklenice omáčkou a pevně je uzavřete. Pokud chcete, nalijte na závěr do každé sklenice 1 lžíci oleje.

Pikantní rajčatová omáčka bez vaření! Skvělá rajčatová omáčka pro milovníky chilli omáček
Zdroj: retete-usoare.eu

Tip: V zimě omáčku 15 minut povařte a poté ji uložte do sklenic. Takto ji lze uchovávat i při pokojové teplotě.

Z tohoto množství surovin jsme získali 2 sklenice o objemu 0,5 l a 1 sklenici o objemu 0,75 l.

Přejeme dobrou chuť!

Pokud Vás tato pikantní rajčatová omáčka zaujala, sdílejte recept i vašim přátelům. Určitě Vás zaujme: Tortilla s pikantním chilli – dušené hovězí s chilli a zeleninou, zabalené v pšeničné placke. Dokonalé!