Opravdové tvarohové potěšení! Tvarohové croissanty podle tohoto receptu se připravují velmi snadno a rychle. Jsou však měkké, chutné a aromatické.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.Tvarohové croissanty
Co budeme potřebovat:- 300 g tvarohu
- 100 g měkkého másla
- 250 g mouky (+ -)
- 1 lžička prášku do pečiva
- 3 lžíce cukru nebo více
- 1 sáček vanilkového cukru
Jak budeme postupovat:
1. Smíchejte tvaroh s měkkým máslem, poté přidejte mouku s práškem do pečiva a vypracujte těsto.
2. Těsto zabalte do fólie a dejte na 30 minut do chladničky.
3. Smíchejte cukr s vanilkovým cukrem.
4. Těsto rozdělte na 2 části a každou rozválejte na 0,5 cm silnou kulatou placku.
5. Těsto posypeme cukrem a jemně ho rozválíme válečkem, aby se mírně prohloubilo.
6. Těsto rozkrájejte na trojúhelníky a vytvarujte z nich rohlíčky, které od širokého okraje srolujte směrem nahoru.
7. Položte croissanty na plech vyložený pečicím papírem a pečte 25-30 minut při 180 °C.
Posypte croissanty moučkovým cukrem a rychle je ochutnejte, aby ste zjistili, jak jsou dobré!
Přejeme dobrou chuť!
Sdílejte tento recept na i Vašim přátelům! Doporučujeme také: Domácí kváskové buchty s mákem a ořechy připravené podle tradičního babiččina receptu!