Indická čočková polévka, plná exotického koření. Rýchla příprava

Polévky jsou velmi oblíbené v mnoha kuchyních. Překvapte strávníky novým receptem s oblíbenými surovinami – Indická čočková polévka. Tato voňavá polévka je plná exotického koření, která vás krásně zasytí a povzbudí.

Indická čočková polévka, plná exotického koření. Rýchla příprava
Zdroj: iStockphoto
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Indická čočková polévka

Co budeme potřebovat:
  • 2 lžíce olivového nebo kokosového oleje
  • 1 ks velké cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce čerstvého zázvoru (nastrouhaného)
  • 1 lžíce kari koření
  • 1/2 lžičky kurkumy
  • 1/2 lžičky mletého chilli
  • 3 ks středně velkých brambor
  • 2 ks mrkve
  • 200 g červené nebo žluté čočky
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • 2 ks rajčata
  • sůl – podle chuti

Jak budeme postupovat:

1. Příprava zeleniny: Cibuli nakrájejte na menší kousky, česnek nasekejte najemno, mrkev nakrájejte na kolečka a brambory na menší kostky.

2. V hrnci rozehřejte olej, přidejte cibuli, česnek a všechno koření: zázvor, kari, kurkumu a chilli. Vše společně smažte, dokud cibule nezměkne a nevytvoří se pasta. Aby česnek nezhořkl, můžete do směsi přidat trochu vody.

3. Do voňavé pasty přidejte brambory, mrkev a omytou čočku. Vše promíchejte, asi minutu smažte a nakonec přilijte vývar.

4. Polévku vařte za občasného míchání asi 30 minut.

5. Přibližně 5 minut před koncem vaření přidejte nakrájená rajčata, polévku ochutnejte a podle potřeby osolte nebo okořeňte.

Přejeme dobrou chuť!

Pokud Vás tato Indická čočková polévka zaujala, sdílejte recept i vašim přátelům. Doporučujeme: Rychlá a chutná hrášková polévka s čerstvou mátou – kombinace, kterou si zamilujete.