Vynikající recept na punčový řez s fantastickou chutí – zamilujete si ho Vy i celá Vaše rodina.

V tomto příspěvku jsme si pro Vás připravili vynikající recept z naší skupiny Prima Kuchařka, ve které naleznete mnoho dalších a skvělých inspirací na vaření nebo pečení. Dnes se podíváme na fantastické punčový řez, které si zamilujete jak Vy, tak i celá Vaše rodina. Recept nám zaslala p. Monika H. a za to jí moc děkujeme. Pojďme se podívat, co všechno potřebujeme a jak se tato dobrota připravuje.

Vynikající recept na punčový řez
Zdroj: Prima Kuchařka

Co budeme potřebovat:

  • 10 ks vajec
  • 600 g polohrubé mouky
  • korpusy
  • 1 a 1/2 kypřícího prášku
  • 500 g cukr krystal
  • 10 PL oleje
  • 10 PL mléka

Na zálivku:

  • 240 g cukr krystal
  • 150 ml vody
  • 2 PL hustého malinového sirupu
  • 1 ks vanilkového cukru
  • 2 ks citrónu
  • 2 ks pomeranče
  • 100 g másla
  • 1 dcl rumu

Na polevu:

  • 250 g moučkového cukru
  • 3 PL rumu
  • 1 PL hustého malinového sirupu
  • 1 PL mléka (i více dle potřeby)
  • špetka červeného potravinářského barviva
  • 400 g malinové marmelády na potření

Jak budeme postupovat:

1) Na plechu vystlaným pečícím papírem si upečeme dva pláty.

2) Na jeden plát potřebujeme: 3 žloutky, které vyšleháme s 150 g krystalového cukru, 3 PL oleje a 3 PL mléka. Dále smícháme 180 g mouky s 1/2 balíčkem kypřícího prášku a z bílků ušleháme sníh. Do žloutkové směsi střídavě zlehka vmícháme mouku a sníh. Těsto dáme péct na 180 stupňů 10-15 minut. Necháme vychladnout.

3) Třetí plát upečeme stejně, ale budeme potřebovat 4 vejce, trošku červeného barviva, 240 g polohrubé mouky, 1/2 bal. kypřícího prášku, 200 g krystalového cukru a 4 PL oleje a 4 PL mléka. Po upečení také necháme vychladnout. Důležité je nechat všechny pláty na pečícím papíru.

Plnění:

4) Plát ze 4 vajec (červený) dáme do plechu ve kterém se pekl a pořádně ho polijeme zálivkou, kterou necháme cca 30 minut vsáknout.

5) Jeden plát ze 3 vajec potřeme marmeládou. Natřenou stranou ho položíme na červený plát, pomocí podložky přetočíme tak, že na vrchu máme plát ještě stále přikrytý pečícím papírem, který stáhneme.

6) Poslední plát ze 3 vajec potřeme zbytkem marmelády, natřenou stranu přiložíme na červený plát (měli bychom mít: papír na pečení, plát, červený plát, plát a papír na pečení).

7) Zákusek dobře zatížíme a dáme do druhého dne do lednice. Následně stáhneme pečící papír a zákusek překlopíme na podložku, stáhneme i druhý pečící papír a polijeme polevou, necháme zaschnout a můžeme podávat.

Zálivka: 

Vodu a cukr necháme uvařit, aby se cukr rozpustil, do vařícího vmícháme máslo a necháme vychladnout. Oba pomeranče a citrony pořádně vydrhneme, kůry najemno nastrouháme a vytlačíme šťávu. Do připraveného sirupu s máslem přidáme: kůry a šťávu, vanilkový cukr, malinový sirup a rum.

Poleva:

Moučkový cukr dobře promícháme s rumem, špetkou potravinářské barvy, sirupem a mlékem, abychom získali hustější polevu.


Pokud se Vám recept na skvělý punčový řez líbí, nezapomeňte ho sdílet i svým přátelům, kteří si ho určitě také zamilují. Můžete také navštívit recept na kávové tiramisu.