Nepečený pudinkový dezert s banánem a šlehačkou

Dopřejte si hrnek čaje nebo oblíbené kávy, pohodu s rodinou a uspokojte mlsné jazýčky. Ukážeme si, jak si připravit nepečený pudinkový dezert s banánem a šlehačkou. Je to lahodná pochoutka z pudinku, banánů a máslových sušenek!

nepečený pudinkový dezert s banánem a šlehačkou
Zdroj: iStockphoto
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Nepečený pudinkový dezert s banánem a šlehačkou

Co budeme potřebovat:
  • 1 litr plnotučné mléko
  • 3 balíčky Zlatý klas
  • 100 g krystalový cukr
  • 250 g máslo
  • 200 ml zakysaná smetana (16 %)
  • 300 g máslové sušenky
  • 4 ks zralý banán
  • 500 ml smetana ke šlehání (33 %)
  • 1 balíček vanilkový cukr
  • krystalový cukr na posypání

Jak budeme postupovat:

1. Z mléka, cukru a pudinkového prášku připravte hustý krém.

2. Do ještě horkého krému vmíchejte máslo nakrájené na kostičky, zakysanou smetanu a nalámané sušenky.

3. Menší hlubší plech vyložte potravinovou fólií a na dno rozetřete polovinu pudinkové a sušenkové směsi.

4. Na krém položte nakrájené banány a přikryjte je druhou polovinou krému.

5. Formu dejte asi na hodinu do chladničky, pak na ni rozetřete šlehačku ušlehanou se smetanou a vanilkovým cukrem a vraťte ji do chladničky alespoň na 4 hodiny, nejlépe přes noc.

6. Před podáváním posypte banánový dezert grankom.

Přejeme dobrou chuť!

Zaujal Vás tento zajímavý recept? Sdílejte ho i svým přátelům! Inspirujte se také receptem na chutný banánový dort s božskou šlehačkou – Recept na nepečenou dobrotu!