Slané chuťovky miluje většina lidí! Zkuste si je připravit také a rozmazlujte svou rodinu něčím lahodným. Tyto mini koláčky se salámem, cibulí a hořcicí jsou rychlé a snadné na přípravu.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.Mini koláčky se salámem, cibulí a hořcicí:
Co budeme potřebovat:- 250 g nekvašeného (bezdroždí) těsta
- 150 g uzeného salámu
- 1 červenou nebo bílou cibuli
- 2 lžíce hořčice
- 1 lžička cukru
- 5 g čerstvé zeleniny
Jak budeme postupovat:
1. Listové těsto nechte rozmrazit. Poté těsto na pomoučeném vále rozválejte na obdélníkový plát o tloušťce 3-4 mm a nakrájejte ho na 6 stejných dílů.
2. Z kousků těsta vytvarujte 6 mini koláčků a vložte je do formiček na muffiny.
3. Salám nakrájejte na kousky. Vložte do připravených mini koláčků.
4. Mini salámové koláčky pečte 15-20 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
5. Mezitím nakrájejte cibuli na půlměsíčky a osmažte ji na suché pánvi, dokud nezačne hnědnout (pozor, aby se nepřipálila). Poté do pánve přidejte cukr a za častého míchání cibuli několik minut karamelizujte.
6. Po mírném vychladnutí mini koláčků do nich přidejte hořčici (její množství upravte podle chuti, ale dávejte pozor, aby ste to s ní nepřehnali).
7. Poté do koláčů přidejte zkaramelizovanou cibuli.
8. Mini koláčky ozdobte nasekanou zeleninou a s velkou chutí podávejte!
Přejeme dobrou chuť!
Pokud Vás tento recept zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Mohlo by se Vám líbit: Zapečené karbanátky – báječné jídlo, kterým můžete překvapit každého.