Domů Recepty Luxusní čokoládové řezy – na způsob Míša řezů, přesto lahodnější a snadnější

Luxusní čokoládové řezy – na způsob Míša řezů, přesto lahodnější a snadnější

ZDROJMartina Hančlová

Říká se, že dobré jídlo utužuje vztahy. Tak proč si nenaplánovat odpolední posezení s rodinou a nepřipravit něco opravdu výjimečného? Tyto luxusní čokoládové řezy na způsob Míša řezů, přesto lahodnější a snadnější jsou tím pravým. Za recept děkujeme Martině. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka!

luxusní čokoládové řezy – na způsob míša řezů, přesto lahodnější a snadnější
Zdroj: Martina Hančlová

Recept na luxusní čokoládové řezy:

Co budeme potřebovat:

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 4 vejce
  • 1 lžička jedlé sody (nebo ½ sáčku prášku do pečiva)
  • 1 hrnek mléka
  • ¾ hrnku oleje
  • 2 lžíce kakaa

Krém:

  • 500 g tvarohu (vanička)
  • 250 g másla
  • 1 pudink Olé (vaření za studena – v receptu vanilkový, já si oblíbila kokosový)
  • 4 lžíce moučkového cukru

Čokoládová poleva:

  • 200 g čokolády na vaření
  • 50 g másla
  • 100 ml smetany

Jak budeme postupovat:

1) Nejprve si v kastrolku rozpustíme na krém celou kostku másla a necháme vychladit.

2) Poté si předehřejeme troubu na 180 stupňů. 

3) V míse robotu šlehačem vyšleháme bílky do tuha, poté postupně při menších otáčkách přisypeme cukr. Chvíli ve šlehání pokračujeme ve vyšších otáčkách a pak přidáváme postupně po jednom žloutky. Přilijeme olej a mléko, mícháme již na mírnější otáčky. Poté přidáme prosátou mouku s jedlou sodou nebo práškem do pečiva a kakaem. 

Nepřehlédněte:
Karbanátky z mletého masa s rýží a zeleninou připravené na jedné pánvi

4) Pečeme ve vyhřáté troubě 25-30 minut.

5) Krém: do mísy vyklopíme tvarohy, přidáme cukr, pudinkový prášek Olé, tekuté vychladlé máslo a vyšleháme v mixéru do krému. Rozhodně používejte tvaroh vaničkový, jednou jsem použila z kostky a krém byl velice tuhý a špatně se dával na korpus. Až máme korpus upečený a mírně prochladlý, potřeme ho krém. 

6) Musím přiznat, že krém moc na korpusu nedrží (není na škodu). Můžeme si pomoci dvěma způsoby. Buď po upečení přikryjeme papírem na pečení a mokrou utěrkou zatěžkáme a necháme zcela vychladnout (tím se dá krásně odrolit vršek korpusu) nebo potřeme korpus před krémem marmeládou (pak už má řez jinou chuť, přesto je vynikající). 

7) Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, přidáme máslo, smetanu a polijeme jí krém korpusu. Necháme nejméně 1 hodinu vychladit. Vychlazené nakrájíme (v originále jsou to trojúhelníky). Poleva je sice poloměkká, ale je lepší řezy krájet nahřátým nožem v teplé vodě. Pak jsou řezy krásně rovné.