Zeleninové špízy se smetanovým dresinkem

Nevíte co uvařit k obědu a nechce se vám v kuchyni trávit příliš mnoho času? Krok za krokem vám představíme skvělý recept na zeleninové špízy se smetanovým dresinkem. Příprava pokrmu vám zabere jen několik málo minut a vznikne vám lahodný plnohodnotný oběd nebo večeře.

Zeleninový špíz se smetanovým dresinkem
Zdroj: iStockphoto
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Zeleninové špízy se smetanovým dresinkem

Co budeme potřebovat:

Špízy:

  • 4 ks středně velkých cuket (žluté a zelené)
  • 4 ks barevných paprik
  • 4 ks středně velké červené cibule
  • 4 ks kukuřice
  • 5 lžic řepkového oleje Raciol
  • podle chuti sůl
  • podle chuti mletý černý pepř

Smetanový dresink:

  • 200 g smetanový jogurt
  • 100 g majonéza
  • 2 PL olej Raciol s bazalkou
  • čerstvé bylinky jako petržel
  • 1 ks jarní cibulka

Jak budeme postupovat:

1. Zeleninu omyjte a nakrájejte na přibližně stejně velké kousky. Navlékněte je střídavě na špejli, potřete olejem, osolte a opepřete a grilujte z každé strany do křupava.

2. V míse smíchejte smetanu, majonézu, ochucený olej a nasekané bylinky spolu s jarní cibulkou. Smetanový dresink podávejte ke grilovaným špízům.

Přejeme dobrou chuť!

Sdílejte tento inspirativní článek i Vašim přátelům! Doporučujeme: Tortilla se šunkou, ementálem a hořčičným dresinkem – jednoduché a vysoce návykové!