Kuřecí maso je velmi oblíbenou surovinou v mnoha kuchyních. Překvapte strávníky novým receptem – líné kuřecí knedlíky – naprosto dokonalá součást vaší polévky.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.Kuřecí knedlíky
Co budeme potřebovat:- 400 g kuřecího mletého masa
- 150 g hladké mouky
- 1 vejce
- 1 lžička soli
- 100 g cibule
- 70 g mrkve
- 50-60 g rostlinného slunečnicového oleje nebo másla na smažení
- špetku mletého černého pepře
- koření podle chuti
- zelenina podle chuti
Jak budeme postupovat:
1. Do mísy přidejte vejce, sůl, mleté kuřecí maso a mouku a ingredience promíchejte. Můžete to udělat, jak chcete, buď rukama, nebo lžící. Pokud je mleté maso vlhčí, přidejte více mouky.
2. Posypte pracovní plochu moukou a těsto ještě prohněťte.
3. Z těsta vytvarujte váleček, přikryjte ho potravinovou fólií a nechte ho chvíli odpočinout.
4. Cibuli nakrájejte nadrobno, mrkev nasekejte nebo nastrouhejte na hrubém struhadle a česnek rozmačkejte.
5. Rozehřejte pánev s trochou másla nebo rostlinného oleje a přidejte zeleninu, aby se osmažila.
6. Zatímco se zelenina smaží, těsto ještě trochu rozválejte a nakrájejte na kousky ve tvaru knedlíků.
7. Jakmile zelenina dobře zhnědne, přidejte do pánve asi litr a půl vroucí vody, 1-2 lžičky soli a lžičku papriky pro barvu.
8. Když se začne vařit, přidejte knedlíky. Pečlivě je promíchejte a ujistěte se, že se neslepily.
9. Knedlíky vařte 7-8 minut za občasného míchání. Měly by se vařit na vysokém ohni, protože při nízkém ohni se změní na těsto.
10. Přidejte nadrobno nakrájenou zeleninu (můžete přidat tu, kterou máte nejraději), podle chuti osolte a opepřete, nalijte na talíře a s chutí podávejte.
11. Tyto knedlíky lze také uvařit v osolené vodě, vyjmout na talíř a podávat s máslem a zakysanou smetanou.
Přejeme dobrou chuť!
Pokud Vás tento recept na kuřecí knedlíky zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Vyzkoušejte také rychlý salát z obyčejných brambor a mrkve – hodí se jak na každodenní, tak na slavnostní večeři.