Masová roláda ze dvou druhů masa – na slavnostní stůl jako stvořené!

Tato dvoudruhová masová roláda je chutná, atraktivní a ideální pro slavnostní stůl. Může se podávat jako předkrm, ale také jako hlavní chod se zeleninou (kapustou, chřestem atd.) nebo pečenými brambory. Pojďme na recept!

Masová roláda ze dvou druhů masa - na slavnostní stůl jako stvořené!
Zdroj: retete-usoare.eu
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Masová roláda ze dvou druhů masa

Co budeme potřebovat:
  • 1 300 g vepřové plece
  • 6 kuřecích stehen
  • 1,5 lžičky černého pepře (nebo směs)
  • půl lžičky mletých bobkových listů
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžičky kamenné soli
  • 1 větvička rozmarýnu
  • 100 g slaniny (slanina s vrstvami masa, slanina, uzený bůček)

Jak budeme postupovat:

1. Do malé nádoby přidejte zrnka pepře, mleté bobkové listy, sůl, jehličky rozmarýnu, drcený česnek a olej. Všechno koření smíchejte dohromady.

2. Vzniklou směs mačkejte 4-5 minut, nebo dokud se všechno koření nesjednotí.

Roláda ze dvou mas!
Zdroj: retete-usoare.eu

3. Nakrájejte malý kousek masa (asi 100 g) a dejte ho stranou. Později ho použijete se slaninou.

Roláda ze dvou mas!
Zdroj: retete-usoare.eu

4. Nyní budete do kusu masa bušit tloučkem. Měli byste získat tenkou a velkou masovou placku.

Roláda ze dvou mas!
Zdroj: retete-usoare.eu

Tip: aby byl postup co nejefektivnější a pracovní plocha nebyla příliš znečištěná, doporučujeme maso přikrýt igelitovým sáčkem. Takto se netrhá a lze ji tlouct, dokud není velmi tenká.

5. Abyste získali co nejrovnější plátek, odřízněte části, kde je masa nadbytek, a přidejte ho na chybějící místa.

Roláda ze dvou mas!
Zdroj: retete-usoare.eu

6. Maso potřete 2 lžícemi ochucené pasty. Několikrát přeložte a dejte stranou.

7. Z kuřecích stehen odstraňte kůži. Rozložte je do řady na igelitový sáček, přikryjte a tlučte, dokud nezískáte 17 cm široký, nepříliš tenký pruh.

8. I tento proužek masa potřete 2 lžícemi pasty. Stále by vám měla zbýt 1 čajová lžička.

Roláda ze dvou mas!
Zdroj: retete-usoare.eu

9. Slaninu a kousek masa, který jste si odložili stranou, nakrájejte na malé kostičky. Přidejte je do nádoby se zbývající ochucenou pastou, osolte a dobře promíchejte.

Roláda ze dvou mas!
Zdroj: retete-usoare.eu

10. Sestavte roládu: pracovní plochu posypte solí, rozložte vepřový plát a na něj přidejte kuře. Slaninovou nádivku rozetřete pouze na 10 cm pracovní desky (celková délka pracovní desky je asi 50 cm a šířka 20 cm). Maso srolujte do kompaktní rolády.

Roláda ze dvou mas!
Zdroj: retete-usoare.eu
Roláda ze dvou mas!
Zdroj: retete-usoare.eu
Roláda ze dvou mas!
Zdroj: retete-usoare.eu

11. Maso rozprostřete na 1-2 proužky potravinářské fólie, pevně ho zabalte ze všech stran a dejte ho na 2-24 hodin marinovat do lednice, podle toho, kolik máte času.

12. Rozpalte grilovací pánev (můžete použít i obyčejnou pánev) potřenou trochou oleje.

13. Odstraňte fólii a vložte roládu na pánev švem dolů. Smažte 2-3 minuty z každé strany.

Roláda ze dvou mas!
Zdroj: retete-usoare.eu

14. Formu na pečení vymažte olejem. Použili jsme olej s česnekem a černým pepřem. Přidejte roládu a také ji potřete trochou oleje.

Roláda ze dvou mas!
Zdroj: retete-usoare.eu

15. Přikryjte ji alobalem a vložte na 1 hodinu do trouby předehřáté na 200 °C, poté teplotu snižte na 180 °C a roládu pečte další hodinu, půl hodiny bez alobalu, aby zhnědla.

Roláda ze dvou mas!
Zdroj: retete-usoare.eu

16. Roládu nechte chvíli vychladnout a podávejte na talíři obloženou listy hlávkového salátu nebo zeleninou!

Přejeme dobrou chuť!

Pokud Vás tento inspirativní recept zaujal, sdílejte jej i svým přátelům! Doporučujeme také: Slavnostní MALINOVÁ roláda s mascarpone a mandlemi! Jednoduchý recept.