Domů Recepty Špenátové rizoto s parmazánem – naprostá klasika na stole za 20 minut

Špenátové rizoto s parmazánem – naprostá klasika na stole za 20 minut

Nevíte co uvařit k obědu a nechce se vám v kuchyni trávit příliš mnoho času? Krok za krokem vám představíme skvělý recept na špenátové rizoto s parmazánem. Příprava pokrmu vám zabere jen několik málo minut.

Špenátové rizoto s parmazánem
Zdroj: iStockphoto
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Špenátové rizoto s parmazánem

Co budeme potřebovat:

  • 1,5 šálku rýže na rizoto (arborio, carnaroli, baldo…)
  • 2 dl bílého vína
  • 5 šálků zeleninového vývaru
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • 1 ks cibule
  • 1 ks malého celeru
  • 4 hrsti baby špenátu
  • 1/2 šálku strouhaného parmazánu
  • sůl, mletý černý pepř

Jak budeme postupovat:

1. Máslo a olivový olej rozpustíme v hlubší pánvi. Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a celer a osmažte je dozlatova.

2. Přidejte rýži a promíchejte ji, aby se v oleji dobře obalovala. Přidejte víno a nechte ho odpařit.

3. A začněte po naběračkách přidávat vývar. Pokaždé, když se odpaří a vsákne do rýže, přidejte další naběračku a takto pokračujte asi 20 minut, dokud není rizoto kašovité a rýže měkká.

4. Sundejte z ohně a vmíchejte špenátové listy a nastrouhaný parmazán. Podle chuti osolte a opepřete a podávejte.

Nepřehlédněte:
Bezmasé zelné závitky plněné šťavnatými houbami a rýží s tou nejlepší chutí!

Naprostá klasika, která chutná výborně a bude na stole za 20 minut.

Přejeme dobrou chuť!

Pokud Vás tento recept zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Inspirujte se také: Vydatná bramborovo-kapustová polévka s klobáskou a parmazánem podle italského receptu.