Domů Recepty Velmi chutné houbové rizoto – skvělý tip na oběd

Velmi chutné houbové rizoto – skvělý tip na oběd

ZDROJrecepty.aktuality.sk

Sháníte skvělý recept na jídlo, kterým o víkendu pohostíte rodinu? Krok za krokem vám představíme skvělý recept na houbové rizoto. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka!

Houbové rizoto
Zdroj: recepty.aktuality.sk

Co budeme potřebovat:

  • 400 g rýže na rizoto (arborio, carnaroli, baldo…)
  • 2 šálky čerstvých hub (1/2 šálku sušených hub)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • 1 ks cibule
  • 3 dl bílého vína
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • 100 g strouhaného parmazánu
  • 1 hrst petrželky
  • sůl, mletý černý pepř

Jak budeme postupovat:

1. Pokud používáte sušené houby – namočte je alespoň na dvě hodiny do vody.

2. V hlubší pánvi rozehřejte olivový olej a máslo. Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a osmažte ji dozlatova.

3. Přidejte rýži a za stálého míchání ji nechte na oleji dobře obalit. Rýži zalijte vínem a nechte ho odpařit. Přidejte na plátky nakrájené houby. Postupně (naběračku po naběračce) začněte přidávat horký vývar. Pokaždé, když se odpaří a vsákne do rýže, přidejte další naběračku a takto pokračujte asi 20 minut, dokud rizoto nezíská kašovitou konzistenci a rýže nezměkne.

Nepřehlédněte:
Nejoblíbenější recept na zapečené mleté maso s houbami, strouhaným sýrem a vejci

4. Poté stáhněte pánev z ohně a vmíchejte nastrouhaný parmazán a nasekanou petrželku. Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.

5. Rizoto na talíři ozdobte petrželkou a hoblinkami parmazánu.

Aromatické, jemné a delikátní jídlo. Připraveno téměř okamžitě.