Rozkvetlá smažená cibule – skvělé občerstvení

Sháníte skvělý recept na jídlo, kterým o víkendu pohostíte rodinu? Krok za krokem vám představíme skvělý recept na rozkvetlou smaženou cibuli. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka!

Co budeme potřebovat:
  • 1 velká cibule (co největší)
  • 2 vejce
  • mléko
  • hladká mouka
  • olej na smažení
  • podle chuti sůl, mletý černý pepř, sušený česnek, sladká paprika

Jak budeme postupovat:

1. Cibuli oloupejte a odřízněte vrchní část (nahoře) a kořen (dole).

2. Cibuli položte na pracovní plochu kořenovou stranou nahoru. Ostrým nožem nařízněte cibuli na čtyřech místech (na čtvrtiny) shora dolů – hluboko, ale ne až dovnitř cibule (neprořízněte ji). Poté každou čtvrtinu rozkrojte na 3 části dvěma stejnými řezy. Opatrně cibuli otočte horní stranou nahoru a prsty ji rozlomte na hranolky, které drží pohromadě ve spodní části. Bude také nutné nožem nebo prsty odstranit střední část cibule, aby se lupínky pěkně otevřely a cibule “vykvetla”.

3. Mouku smíchejte s kořením podle chuti. Vejce rozšlehejte s mlékem. Cibuli opatrně obalte v ochucené mouce (snažte se obalit každý lupínek), pak ve vejci a znovu opakujte – mouka, vejce. Vložte je na 15 minut do mrazáku.

4. Ve fritéze rozehřejte olej. Když je dostatečně horká, opatrně do ní ponořte cibuli kořenovou stranou nahoru a asi po minutě ji otočte lupínky nahoru a smažte dalších asi 6 až 7 minut. Vytáhněte cibulový květ a nechte ho okapat na papírové utěrce.

5. Podávejte s oblíbenou omáčkou – kečupem, majonézou, tatarskou omáčkou. Skvělá svačina k televizi.

Rozkvetlá smažená cibule
Zdroj: recepty.aktuality.sk

Zapomeňte na chipsy! Je tu dokonalý cibulový květ – na povrchu křupavý a uvnitř křehký.