Slaninové závitky s bramborami, ricottou a zelenými olivami jsou lákavé, chutné a lahodné. Jejich příprava je rychlá a snadná, bez zbytečného rozruchu. Můžete si je připravit k večeři i během týdne.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.Slaninové závitky s bramborami, ricottou a zelenými olivami
Co budeme potřebovat:- 350 g brambor
- 100 g ricotty
- 50 g zelených oliv (bez pecky)
- sůl, mletý černý pepř – podle chuti
- čerstvá petržel – podle chuti
- zrnka pepře nebo chilli papričky – podle chuti
- 12 plátků uzené slaniny
- 1 lžíce olivového oleje (na vymazání plechu)
Jak budeme postupovat:
1. Oloupané brambory nakrájejte na kousky a uvařte je v mírně osolené vodě doměkka. Poté je vyjměte z vody a dobře je rozmačkejte šťouchadlem.
2. Do bramborové kaše přidejte ricottu, sůl, mletý černý pepř a chilli vločky podle chuti. Míchejte.
3. Přidejte jemně nasekanou petrželku a nakrájené olivy. Zamíchejte.
4. Na prkénko rozložte 2 plátky uzené slaniny a částečně je překryjte. Navrch dejte vrchovatou lžíci bramborové kaše a srolujte do kompaktní rolády.
5. Závitky položte na olejem vymazaný plech a položte je švem dolů.
6. Pečte 20 minut v troubě předehřáté na 200 °C.
7. Slaninové závitky podávejte s brambory!
Přejeme dobrou chuť!
Sdílejte tento recept i Vašim přátelům! Doporučujeme také: Delikátní vepřová panenka ve slaninovém kabátu se skvělou přílohou!